czarna111 13.04.2012 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Witam wszystkich serdecznie. Buduję domek od 5 lat i mam takie pytanie jaka jest kolejność prac wykończeniowych na zewnątrz tzn. w jakiej kolejności wykonać poszczególne prace takie jak elewacja, wykończenie cokołu, płytki na tarasie oraz balustrady. Ponadto jeszcze nie mam opaski wokół domu. Proszę o podzielenie się swoimi doświadczeniami co w jakiej kolejności robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpknap 15.04.2012 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 (edytowane) 1.opaska2.elewacja3.cokół, taras4. balustrady Edytowane 15 Kwietnia 2012 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 15.04.2012 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 1.balustrady , 2 elewacja, 3 cokól , taras , 4 opaska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarna111 16.04.2012 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 to jak w końcu z tą balustradą na początku czy na końcu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpknap 16.04.2012 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Wszystko zależy jakiego typu balustrada, i jaki sposób montażu. Jeśli słupki mają być zalane w betonie to najpierw, jeśli mają stopy do nawiercania to takie rozwiązanie montuje się często po położeniu płytek. Konkretnej reguły chyba nie ma. Fachowiec gdy zobaczy barierkę powinien wiedzieć jak ją zamontować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarna111 25.05.2012 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 odpowiedzi są bardzo różne już sama nie wiem w jakiej kolejności powinno sie je wykonywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toma1 25.05.2012 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Ja robine mam w kolejnosci jak pisze "jar.os" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 28.05.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 ja mam jeszcze trochę do zrobienia, ale na razie wg. kolejności:elewacja + cokółtaras balustrada (montowana tylko do ściany, bo balkonu nie robiliśmy) nie mam jeszcze opaski wokół domu, bo nie wiez z czego ani kiedy będzie, schodów wejściowych (i jednego dodatkowego schodka, bo narazie jest zbity z desek:D). Nie wspomnę już o ogrodzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts