Bogdansk 13.04.2012 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Witajcie,Zerwany został pancerz rolety - pozostały 2 lamele z wieszakami, a reszta jest w prowadnicach.Ściągnąłem całość, wyciągnąłem zaślepki z lameli i wsunąłem brakujące lamele, następnie zaślepiłem, ale niestety w trakcie podciągania/składania rolety znowu wystąpił ten sam problem. Pewnie za mało/dużo zagiąłem dolną część lameli i przy rolowaniu po prostu znów wypadła. Czy jest jakaś szansa aby to zrobić w sposób prawidłowy czy też trzeba wypiąć roletę i go to serwis?Bogdan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 13.04.2012 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 jakie rolety i jaki producent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogdansk 13.04.2012 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Jak dotrę do domu, to sprawdzę i napiszę. Pamiętam jedynie silniki SELVE... no ale silnik to nie pancerz Bogdan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sikorb 13.04.2012 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 (edytowane) Wygląda na to ze silnik ci przewija pancerz czyli dolna krańcówka jest źle ustawiona ,za nisko spuszcza i przewija pancerz pod rurą .Nie możesz wyciągać lameli nie korygując krańcówki. Jak trzymasz lamelka to ta część z perforem (dziurkami) musi być prosta a nie przegięta do tyłu Edytowane 13 Kwietnia 2012 przez sikorb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogdansk 13.04.2012 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 A więc tak sprawdziłem i oto co pisze na spodniej stronie rewizji:ISOFAS SP. Z O.O. Zabrze ul. Pawliczka 26141/4H00GŁ14702470/ZŁ/8036/08/013/001PODTYNKOWA 90 st M328Nie mam pojęcia czy to coś wam powie ale to wszystko co mogę się dowiedzieć o tych roletach. Dzięki wszystkim za odzew. Na razie nie mam do tego pilota aby je zaprogramować - dom kupiony a rolety już były, mają silniki SLEVE radiowe a dodatkowo przy każdym jest przycisk góra/dół. Znalazłem na necie piloty sleve i muszę kupić jakiś najprostszy (na razie) aby tylko dźwigać i opuszczać bez podziału na sekcje itp. Podejrzewam, a raczej jestem pewien że krańcówek nie ma ustawionych - więc też dlatego zakup tego pilota aby programować jest niezbędny. A tak apropos - czy jeden przycisk może podnieść/opuścić na raz 3 rolety ( różne szerokości 2 x ok. 50 cm, 1 x ok. 1 m - jeśli to ma znaczenie)? Bogdan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sikorb 13.04.2012 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 mam te rolety w swojej ofercie ,są na pancerzu alukon Jeden przycisk nie może podnosić grupy rolet ,jest to silnik indukcyjny w ten sposób nie można ich łączyć silniki masz że tak powiem 5 kablowe ,3 przewody zasilające i 2 sterujące + radio jak nikt nigdy nie ustawił w tym krańcówek jest problem , przewijasz roletę w drugą-stronę pancerz idzie pod rurą w ten sposób możesz nawet nawinąć 3/4 pancerza wtedy tylko wymiana na nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 13.04.2012 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 a czym to jest regulowane mechanicznie czy pilotem /? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sikorb 13.04.2012 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Pilotem niestety:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 13.04.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 no to jak pilotem to powinno się udać naściennym odpowiednią sekwencją tak jak w nice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sikorb 13.04.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 (edytowane) nie da się bo po po pierwsze brakuje klawisza stop w naściennym a kolega raczej ma jakiś zwykły przycisk dwu klawiszowy np legrand w dodatku pewnie przycisk ma zabezpieczenie przed wciśnięciem dwóch klawiszy na raz a tak się właśnie wzbudza tryb programowania tytaj to wygląda tak w przypadku pilota razem wciskasz przycisk góra dół wtedy jest tryb programowania ustawiasz na środku roletę ,potem zjeżdżasz w dół naciskasz 3 sekundy stop potem do góry naciskasz 3 sekundy stop i na końcu prg w pilocie jeszcze trzeba określić typ silnika czy tylko z dolnym zabezpieczeniem czy też z górnym Dodam ze kolega BOGDANsk kupił moim zdaniem znakomite silniki bez awaryjne i w dodatku 6x cichsze np od somfy Edytowane 13 Kwietnia 2012 przez sikorb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 13.04.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 ja to klientom mówię uczciwie że do sterowania centralnego to tylko przeciążeniówkanawet jakby nie było ustawionych krańcówek to silnik by sobie poradził a tak to problem przy mrozach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sikorb 13.04.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 (edytowane) Dokładnie przed wczoraj miałem reklamacje na rolety bo elektryk się zaczął bawić i przewinął pancerze (nie zdążyłem zaprogramować) wyobraź sobie że przewinął cały pancerz w lewą strone aż nity z klapy rewizyjnej wyrwało Ps jak roleta nie zaprogramowana przeciążeniówka w selve jest off bo nie zna ciężaru rolety Powiem tak jak ktoś nie zna się na programowaniu tych silników niech lepiej da sobie spokój bo nie wyrobi na pancerze Edytowane 13 Kwietnia 2012 przez sikorb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 13.04.2012 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 głupie rozwiązaniejak ktos nie chce płacic za regulacje to niech kupuje reczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sikorb 13.04.2012 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 po co płacić za regulację ? do każdego silnika jest instrukcja obsługi tylko teraz takie czasy że nie ma czasu przeczytać :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek30 14.04.2012 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 A tak apropos - czy jeden przycisk może podnieść/opuścić na raz 3 rolety ( różne szerokości 2 x ok. 50 cm, 1 x ok. 1 m - jeśli to ma znaczenie)? Bogdan ..oczywiście że jednym przyciskiem możesz sterować 3 roletami. Masz silniki radiowe więc to nie problem , kupić pilota zakodować po kolei silniki (każdy z osobna) do tego pilota i bedzie dizałać - oczywiście bezprzewodowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sikorb 14.04.2012 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 Co ma w tym wypadku silnik radiowy do sterowania jednym przyciskiem jak przyciski są podłączone kablowo ? Nie ma opcji podłączenia 3 rolet gdy podczas pracy jednego silnika "pokazuje sie faza"na kierunku przeciwnym.Jedynym rozwiązaniem jest zastosowanie diody zenera. Te silniki są zasilane dwufazowo Faza stała do silnika i fazą przez przełącznik.Tu nie ma znaczenia czy to radio czy kabel Montuje te napędy od kilku lat sam jestem elektrykiem i wystarczy przemierzyć co się dzieje z silnikami jak są zamontowane w dwóch roletach po dwóch różnych stronach puszki czyli jak działają w przeciwnych kierunkach z jednego przycisku. Przypominam kolega ma spięte kablowo te rolety na jednym przycisku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 16.04.2012 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 dlatego warto dopłacić do elektronicznych krańcówek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sikorb 16.04.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Daj no proszę przykładowy model silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogdansk 26.04.2012 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Dziękuję serdecznie za pomoc forumowiczowi sikorb, który wraz ze współpracownikiem w sposób profesjonalny, rzetelny i uczciwy podjął wyzwanie naprawy moich rolet. SERDECZNIE POLECAM przy zakupie/serwisie.PozdrawiamBogdan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts