megapol_mg 13.04.2012 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Witam. Mam nietypowy problem. Mam działkę z wjazdem od drogi asfaltowej na łuku drogi . Przed działką idzie linia energetyczna i jest słup energetyczny ( słup na rogu z rozkraką ) gdzie jedna rozkraka słupa wychodzi w ogrodzeniu . Teraz żeby zrobić sobie ogrodzenie muszę albo 1m działki oddać pod ten słup albo zostawić w ogrodzeniu , Moje pytanie . Jak napisać elektrowni pismo żeby jakoś się tym faktem zajeli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbich70 13.04.2012 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Poszukaj na stronie operatora, może mają gotowe wnioski, lub zadzwoń i zapytaj. Albo wysmaruj pismo, w którym zażadasz usunięcia/przestawienia słupa, ponieważ koliduje on z Twoimi planami budowy ogrodzenia. Odpowiedzą Ci, że nie ma problemu. Oczywiście na Twój koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janek17 14.04.2012 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 Witam. Mam nietypowy problem. Mam działkę z wjazdem od drogi asfaltowej na łuku drogi . Przed działką idzie linia energetyczna i jest słup energetyczny ( słup na rogu z rozkraką ) gdzie jedna rozkraka słupa wychodzi w ogrodzeniu . Teraz żeby zrobić sobie ogrodzenie muszę albo 1m działki oddać pod ten słup albo zostawić w ogrodzeniu , Moje pytanie . Jak napisać elektrowni pismo żeby jakoś się tym faktem zajeli . Witaj, są w Polsce firmy, które specjalizują się w odzyskaniu rekompensaty za słupy lub przebieg linii nad działką. Oni biorą 30% wartości otrzymanych pieniążków i prowadzą sprawę do końca. Sam nie dasz rady wygrać z zakł. energetycznymi. Opłaca się dać takiej firmie i niech prowadzą sprawę, a Ty masz spokój. Czasami wychodzą nie małe sumy. Pozdr. janek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbich70 16.04.2012 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 są w Polsce firmy, które specjalizują się w odzyskaniu rekompensaty za słupy lub przebieg linii nad działką. Oni biorą 30% wartości otrzymanych pieniążków i prowadzą sprawę do końca. Radzę jednak uważać. Temat jest nośny i oszuści również wyczuli możliwość łatwego zarobku. Biorą 30% odszkodowania, o ile je odzyskają. Jeśli nie, zadowalają się "opłatą wstępną". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 17.04.2012 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Jeśli stoi w linii granicy to przeniesienie będzie na Twój koszt w 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts