Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co to za chwast?? Czym się tego pozbyć

Recommended Posts

• 2 weeks później...
Mam ogromny problem z chwastem ze zdjęcia:/

Jak jest mały to wyciągam go narzędziem do chwastów ale jak jest duży to dramat... w trawniku pozostaje go tylko kosić a w warzywaniku używam do usunięcia takich grubych wideł:/

Witaj

Środek który pomógł mnie na szczaw polny to Roundup(RANDAP) uważaj stosuj tylko na chwast ja pomalowałem pędzlem i jest ok uważaj aby nie zastosować na trawę bo będzie lipa

Jeszcze jest jeden sposób zwykła sól kuchenna wysypana na chwast i przykryta folią czarną tez spróbowane

Witaj

Środek który pomógł mnie na szczaw polny to Roundup(RANDAP) uważaj stosuj tylko na chwast ja pomalowałem pędzlem i jest ok uważaj aby nie zastosować na trawę bo będzie lipa

Jeszcze jest jeden sposób zwykła sól kuchenna wysypana na chwast i przykryta folią czarną tez spróbowane

Ja polecę zwykły oprysk na rośliny dwuliścienne, np. Starane 250. Od Świństwa typu Roundup radzę trzymać się z daleka. Nie bez powodu niedawno zdjęli z opakowań napis "biodegradowalny".

Pozdrawiam

A to nie jest przypadkiem szczaw tępolistny?

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/14/Rumex-obtusifolius-foliage.JPG/800px-Rumex-obtusifolius-foliage.JPG

Starane powinien dzialać, ale nie lepiej jednak wykopywać? Na większych powierzchniach przykrywać, odcinając dostęp światła?

Nigdy nie słuchajcie rad typu: pomaluj 100% Roundup'em!

A to nie jest przypadkiem szczaw tępolistny?

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/14/Rumex-obtusifolius-foliage.JPG/800px-Rumex-obtusifolius-foliage.JPG

Starane powinien dzialać, ale nie lepiej jednak wykopywać? Na większych powierzchniach przykrywać, odcinając dostęp światła?

Nigdy nie słuchajcie rad typu: pomaluj 100% Roundup'em!

spryskalem mniszkiem i zwijaja sie liscie tak ze chyba działa

ten Starane jest lepszy niz Mniszek? albo moze bardziej wydajny?

• 4 weeks później...