pado 13.04.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Sąsiad ma dylemat nie chce obkładać komina systemowego klinkierem - nie podoba mu się taki komin , tynkowanie tynkiem nie zawsze zapewnia szczelność bo woda potrafi przesączyć się przez tynk . Czy jest jeszcze jakieś rozwiązanie ? Kiedyś w Niemczech widziałem płyty wykonane z takiego materiału jak nakrywy w kominach systemowych np. Plewy , ale w Polsce nie są dostępne. Czy są jakieś płyty ,które się do tego się nadają ?Kiedyś widziałem komin , który był obłożony jakby imitacją płyt piaskowca ( płyty były duże w kolorze szarym) - przynajmniej tak wyglądały . Bardzo ładnie to wyglądało do czarnego dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 14.04.2012 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 Ja mam tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 14.04.2012 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 Właśnie to jest prawie to co widziałem ,choć tam była inna faktura . Co to jest za materiał i gdzie można jego kupić . Czy są to płyty na wymiar czy łączone jak panele. I wreszcie jaka jest cena . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 15.04.2012 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Czarny struktonit, czyli imitacja łupka. Takiego łupka, jakim Niemcy kryjądachy w niektórych regionach. Często wykańczają nim kominy. Kładziesię je w łuskę, ceny niestety nie pamiętam - wygooglaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 15.04.2012 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Dzięki za informację , właśnie to jest prawie to , ale mi wydawało się ,że te płytki są większe widać się myliłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMF 19.04.2012 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Można też zastosować tynk żywiczny. Jest trwały, szczelny, w szerokiej gamie kolorystycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 19.04.2012 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Można też zastosować tynk żywiczny. Jest trwały, szczelny, w szerokiej gamie kolorystycznej. Tak zrobiłem w drugim budynku. Tynk co prawda mineralny, słabszy, ale pasujący z elewacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts