pavelamen 14.04.2012 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 witam szukam wzoru dobrej umowy o podłączenie kominka, wybudowanie obudowy oraz rozprowadzenie DGP. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 14.04.2012 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 Poszukaj lepiej dobrego wykonawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pavelamen 14.04.2012 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 nawet posiadanie dobrego wykonawcy nie wyklucza podpisanie dobrej umowy zabezpieczającej dobrze obie strony. u wykonawcy terminową zapłatę a u mnie bezpieczne podłączenie kominka. może wyśle mi Pan umowę jaką stosujecie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 14.04.2012 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 Witam.Spisz sobie z wykonawcą to co chcecie i będzie to najlepsza umowa.Niczym się to nie różni od standardowej umowy kupna/sprzedaży/wykonania czegokolwiek innego.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 14.04.2012 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 nawet posiadanie dobrego wykonawcy nie wyklucza podpisanie dobrej umowy zabezpieczającej dobrze obie strony. u wykonawcy terminową zapłatę a u mnie bezpieczne podłączenie kominka. może wyśle mi Pan umowę jaką stosujecie. pozdrawiam Nie ma dobrej umowy, gdy nie ma dobrej woli. Od pewnego czasu przestałem używać. Natomiast każdy szczegół musi być zapisany. Ostatnio najczęściej w formie maila. Łatwo coś dopisać, każdy ma swój egzemplarz. Umowa ogranicza, np w kwestii zmian. Konieczne są aneksy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pavelamen 14.04.2012 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 chodzi mi głownie o odpowiedzialność wykonawcy za prawidłowe podłączenie i wykonanie obudowy zgodnie z obowiązującymi przepisami i sztuka :kominkową" bo co do reszty to nie mam problemu.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margod 14.04.2012 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 Wystarczy ? §3 1.Wykonawca zobowiązuje się do wykonania robót objętych niniejszą Umową z należytą starannością, zasadami wiedzy technicznej, obowiązującymi Polskimi Normami oraz przepisami prawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts