Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pomysł na kawalerke

ollo23

Recommended Posts

Cześć

Proszę o pomoc w zagospodarowania kawalerki ;)

szafa na korytarzu i łazienka raczej nie sprawia mi problemu, lecz pokój z aneksem to wyzwanie jak dla mnie

pokój ma 24m2:

- aneks kuchenny

- jakaś sofa albo narożnik

- stół 4-6 krzesła

- jakieś witryny na barek, pierdoły i takie różne

- spanie nie wiem czy na narożniku czy może rozkładane łóżko http://img16.allegroimg.pl/photos/oryginal/22/52/92/40/2252924046_1

proszę o jakieś sugestie

może też jakieś ścianki albo półki z kwiatami oddzielające "funkcje" pokoju?

http://images42.fotosik.pl/287/706f91990811b265.jpg

Edytowane przez ollo23

• 2 weeks później...

Pokój jest na tyle mały że trudno będzie w nim zmieścić wszystko co zmieściłoby się w normalnej kuchni, salonie i sypialni. Projektując takie wnętrze należy mocno kierować się potrzebami i stylem życia właściciela - jak duży musi być aneks kuchenny? Czy często będą przyjmowani goście? Czy potrzebne jest miejsce do pracy z komputerem?

Proponuję kontakt mailowy. Chętnie przedstawię kilka przykładowych wizualizacji :)

Z moich doswiadczeń - warto w cały mieszkaniu zrobic taka samą podłogę, bo to optycznie powiekszy przestrzeń (całosć wyda sie wieksza, zwłaszcza jeśli nie pooddzielasz listwami. Mieszkanie moze też wydawać sie większe jeśli je "podwyzszysz", np dodajac sztukaterię na łączeniu sufitu i scian (ładne listwy ma mardom w kolekcji decor). Mozesz też wydzielić listwami część salonową od kuchennej. Możliwosci jest duzo, napisz jaki styl lubisz, jakie kolory itp :)