megapol_mg 14.04.2012 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 Witam. Mam do was pytanko . Mam projekt domu za domem zaprojektowane szambo . Obliczyłem że żeby wjechać beczką to potrzeba gdzieś 20m przewodów żeby wypompować . Co o tym sądzicie , wiecie jak długie mają węże itp.Czy lepiej przenieść szambo mimo projektu bliżej drogi od frontu żeby łatwiej było korzystać i wylewać .Czekam na sugestie .POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selius 15.04.2012 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Kto Ci tak zaprojektowal miejsce na szambo? Moim zdaniem najlepiej jest zrobic z przodu dzialki i najlepiej przy bramie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladia 12.05.2012 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Zgadzam się z seliusem. Dobrze wziąć też pod uwagę przyszłościowe podłączenie do kanalizacji gminnej, czyli głębokość wyjścia z budynku i optymalny spadek po likwidacji szamba, długość rury (koszty!). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DanielN 13.05.2012 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 W tzw. typowych projektach lokalizacja szamba jest przypadkowa. Projektant nie określa położenia budynku względem drogi dojazdowej. Umiejscowienie szamba i instalację kanalizacyjną należy skorygować w ramach adaptacji do lokalizacji.Szambo należy zlokalizować możliwie jak najbliżej granicy posesji od strony drogi dojazdowej.Weź pod uwagę sugestie selius'a i bladia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KDWJ 21.05.2012 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Radziłbym zapytać się najpierw projektanta czemu tam je zaprojektował! Forumowicze doradzają przesunięcie a nie wiadomo czy lokalizacja zbiornika nie jest podyktowana ujęciami wody! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 21.05.2012 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Witam. Mam do was pytanko . Mam projekt domu za domem zaprojektowane szambo . Obliczyłem że żeby wjechać beczką to potrzeba gdzieś 20m przewodów żeby wypompować . Co o tym sądzicie , wiecie jak długie mają węże itp. Czy lepiej przenieść szambo mimo projektu bliżej drogi od frontu żeby łatwiej było korzystać i wylewać . Czekam na sugestie . POZDRAWIAM Niestety nie wiemy jak długie mają węże tam gdzie budujesz. Ale jest możliwość zadzwonienia do firm obsługujących twój rejon i dowiedzenia się tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rain-men 01.06.2012 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 20 metrów powinno dać radę .Ale faktycznie nieszczęsliwe posadowienie. Jak można wbudowac bliżej płotu to zmieniaj lokalizację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tompatrz 03.06.2012 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Jeszcze możesz doprowadzić specjalne złącze przy płocie aby szambiarka nie musiała wjeżdżać na działkę. Są to jednak dodatkowe koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts