Marcin Czyczerski 26.03.2004 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 Jak w temacie... Zakopałem się ostatnio na drodze... Wyciągnał mnie szczęścliwy posiadacz traktora (za symboliczną flaszkę).... Dlatego myślę o utwardzeniu na czas budowy drogi... Ziemia jest gliniasta... Do obsypania jest 120 m x 10 m... 1. ile i jakiego materiału potrzeba? 2. ile to kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greku 26.03.2004 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 mam ten sam problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 26.03.2004 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 a droga czyja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Czyczerski 26.03.2004 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 Moja i dwóch sąsiadów... A składam się ja i jeszcze jeden w porządalu człowiek, któremu dajemy służebność... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Filo 26.03.2004 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 Polecam http://www.inora.com.pl --> geowłókniny Jak tak zrobiłem i 30 cm grubości warstwa kruszywa na podłożu gliniastym służy od 3 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Czyczerski 26.03.2004 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 Polecam http://www.inora.com.pl --> geowłókniny Jak tak zrobiłem i 30 cm grubości warstwa kruszywa na podłożu gliniastym służy od 3 lat. Dzięki Filo, I'm in... Strona OK! Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 26.03.2004 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 no, a żeby się kruszywo nie rozjeżdzało na boki, mozna dać krawężnki na jakimś fundamenciku z betonu - rozumiem, że to nie ma być tymczasowe rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Czyczerski 26.03.2004 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 no, a żeby się kruszywo nie rozjeżdzało na boki, mozna dać krawężnki na jakimś fundamenciku z betonu - rozumiem, że to nie ma być tymczasowe rozwiązanie? Wstępnie miało być, ale jak widzę, jak kończą dróżki po 2-3 latach... to myślę, że lepiej nie płacić 2 razy... Ale sam jeszcze nie wiem na pewno... Zależy od kosztów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wieczór 26.03.2004 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 najlepiej będzie dać ogłoszenie w okloicy przyjmę każdy gróz na dobry początek. Utwardzi to drogę, a koszt bedzie znikomy. Potem można zastanawiać się nad pokryciem drogi - kostka, lub inne materiały. Życze powodzenia i jak najmniej przygód z błotem!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 26.03.2004 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 Do obsypania jest 120 m x 10 m... 1. ile i jakiego materiału potrzeba? 2. ile to kosztuje? Proszę bardzo. Dla 30 cm (0.3 m) grubości: 120 x 10 x 0.3 = 360 m3 (czyli 60 wywrotek po 6m3) oj oj, to strasznie dużo! gdzieś czytałem, że 1 m3 kruszywa to 30 zeta, więc razem to 10 800 PLN -ała! więc chyba trza pok-ą-binować cieniej ? tańszy materiał ? Ale im niższa cena tym większe śmieci dostaniesz. gruz może być z drutami, deskami i innymi ostymi opono-nielubnymi dodatkami u mnie w okolicy widziałem, że ludzie układają sobie potłuczony asfalt (taki z rozbiórki drogi) i obsypują szczeliny pospółką ja zamierzam tego gruzu poszukać, ale może znajdę jakiś tańszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Czyczerski 13.04.2004 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 hello! A utwardzenie kamieniami? Mam nieograniczony dostęp do kamieni z pól /z wioski od rodzinki/ Mogą mi rolnicy dostarczyć za free kilkanaście ciężarówek otoczaków, wejdzie w glinkę i będzie cacy? Czy nie bardzo? Mam też dostę do walca, żeby mi to rozwalcował... Proszę o recenzję pomysłu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.04.2004 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 Oj Marcin nie polecam. U mnie gmina wysypała otoczaki, ubili, nasypali jeszcze trochę drobnego kamyka. I ... Katastrofa . Jak wyjeżdżałam autem na główną drogę - to najpierw zakopywałam sie w otoczakach, koła boksowały. Ogólnie- nie sprawdziło sie. Teraz wyrzucili otoczaki i dali kliniec. Teraz jest nareszcie OK. Jednak przy wyjeździe na główną drogę wylali asfalt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Urticae 14.04.2004 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 U mnie zdjęcie humusu, nawiezienie i ubicie ziemi i tłucznia 50[m]x5[m] za 6 tys zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Czyczerski 14.04.2004 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 Oj Marcin nie polecam. U mnie gmina wysypała otoczaki, ubili, nasypali jeszcze trochę drobnego kamyka. I ... Katastrofa . Jak wyjeżdżałam autem na główną drogę - to najpierw zakopywałam sie w otoczakach, koła boksowały. Ogólnie- nie sprawdziło sie. Teraz wyrzucili otoczaki i dali kliniec. Teraz jest nareszcie OK. Jednak przy wyjeździe na główną drogę wylali asfalt. Tak źle? Do mojej drogi wiedzie droga dojazdowa właśnie tak zrobiona /fakt, że często przejeżdzana/ i jest w miarę OK... Z otoczakami zrobię tak, żeby wbić je prawię na maksa w ziemię, wtedy zdaje mi się mogę sie po nich co najwyżej ślizgać... Chyba zaryzykuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.04.2004 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 Powodzenia. Ale może dowiedz się o kliniec, może nie wyjdzie ci zbyt drogo, a wart polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominoxs 14.04.2004 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 U nas pod Łodzią 100 m drogi x 4 m szerokości kosztowało 3400 PLN : Roboty ziemne - wykorytowanie i ubicie , nawiezienie i ubicie odpadu z kostki betonowej ( ładny czerwonawy kolorek ! ) ,( aha , i dodatkowo zdjęcie humusu pod fundamenty) . Teraz drogą może przejechać stado czołgów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 14.04.2004 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 My zdjęliśmy humus i w powstałe koryto nasypaliśmy grubego gruzu, po którym potem trochę duże samochody pojeździły. Teraz jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Czyczerski 14.04.2004 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 Ale może dowiedz się o kliniec. Gorgu co to jest kliniec...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Czyczerski 14.04.2004 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 U nas pod Łodzią 100 m drogi x 4 m szerokości kosztowało 3400 PLN : Roboty ziemne - wykorytowanie i ubicie , nawiezienie i ubicie odpadu z kostki betonowej ( ładny czerwonawy kolorek ! ) ,( aha , i dodatkowo zdjęcie humusu pod fundamenty) . Teraz drogą może przejechać stado czołgów . To wg mnie bardzo tanio, jak za taki kawał... Te odpady kupowaliście przez producenta kostki, czy przez firmę, która robiła Wam drogę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 14.04.2004 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 Marcin, jeśli mieszkasz niedaleko remontowanej pożal się Boże autostrady, to zainteresuję się zmielonym betonem ze starej nawierzchni, którego mają pod dostatkiem. Nasz wójt przebąkiwał, że to najtańszy tłuczeń drogowy, którym zamierza utwardzić kilka naszych pozaklasowych duktów...Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts