Marcin Czyczerski 14.04.2004 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 Dzięki Sławek, około 20 km... od tego obiektu, o którym, jak piszesz, mówią autostrada... Warto się tym zainteresować ... Nie wiesz, z kim trzeba rozmawiać...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilbo 14.04.2004 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 Sławek , też zapytujemy, do kogo uderzyć w sprawie "najtańszego tłucznia drogowego" z naszych 'autostrad'. U nas ostatnio 'lokalny posiadacz koparek i sprzętu' wykonał dojazd 4x30m za 1000pln. Wykonanie polegało na wybraniu koryta humusu, wrzucenia w to 3-4 wywrotek gruzu, rozjeżdżenia tego gąsięnnicową koparką i zasypaniem dwiema wywrotkami brudnego piasku-ziemi pomieszanego z tłuczniem. Napracowali się trochę, materiału włożyli chyba niewiele. Efekt - póki deszcze nie popadały - jest niezły. Wykonawca twierdzi, że "interes to był dla niego żaden...". Hmmm pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominoxs 14.04.2004 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 Odpad z kostki kupowalimy u producenta.Efekt jest o tyle dobry , że na dno poszła gruba frakcja , a na wierzch drobniejsza i droga jest jednolita. Mimo to najlepszy jest chyba ten pomysł z asfaltowym destruktem- obok nas jest taka droga i po dwóch latach użytkowania wyglšda lepiej niż na poczštku ( równa , wszystko się ładnie pozlepiało ) . Niestety , "towar" jest trudny do zdobycia i nam się nie udało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Czyczerski 15.04.2004 06:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2004 A pokrywanie tego wszystkiego, jakimiś asfaltopodobnymi bituminami? Np. te moje nieszczęsne otoczaki i na to ... (jak wyżej)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobby 15.04.2004 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2004 A czy GMINA ma jakiś obowiązek wobec mieszkańców, którzy drogę mają taką straszną?Mam na myśli taką sytację:Teren przeznaczony pod budownictwo jednorodzinne, mieszkańców przybywa, a droga dojazdowa fatalna , zwłaszcza po zimie.Czy mają obowiązek doprowadzić ją do stanu używalności?Przeceiż pla zagospodarowania zakłada jakiś stan docelowy, choc pewnie z finansowami w GMINIE pewnie krucho Mobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_kraków 15.04.2004 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2004 Mobby, chyba sam sobie odpowiedziałeś... Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobby 15.04.2004 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2004 Ale może komuś udało się w krótkim czasie wyegzekwować powinnność gminy i podzieli się swoimi "zdolnościami" oddziaływania na gminę Mobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_kraków 15.04.2004 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2004 nam się do niedawna WYDAWAŁO, że nam się udało, niestety obiecanki-cacanki... zdaje się, że będziemy robić sami Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Czyczerski 16.04.2004 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2004 Tak na gminę można liczyć... u nas również... Ale ja i tak nie przeakżę jej gminię, bo wtedy nici byłyby z mojego planu przejęcia i inkorporacji 3 arów z tejże drogi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 02.04.2005 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 czy ktoś korzystał z betonowych płyt budowlanych - takich jak to wiele na dużych budowach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 03.04.2005 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2005 a co myślicie o takim rozwiązaniu?- najpierw zdjęcie humusu- koryto- krawężniki- wysypanie szlaki (z mleczarni można ją załatwić za grosze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 03.04.2005 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2005 (z mleczarni można ją załatwić za grosze) Skąd wiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 03.04.2005 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2005 Sąsiaduje z mleczarnia - niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 03.04.2005 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2005 a co myślicie o takim rozwiązaniu? - najpierw zdjęcie humusu - koryto - krawężniki - wysypanie szlaki (z mleczarni można ją załatwić za grosze) Bedzie się bardzo kurzyć w suche dni (czarny kurz na oknach, szybach)a w mokre będzie się na butach do domu wnosić. Gdyby na tę szlakę jeszcze coś nasypać chociaż kilka cm? Też mam podobny dylemat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 04.04.2005 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 Ja sypnąłem pospółkę i wystarcza.Oczywiście na czas budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 04.04.2005 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 Fakt - szlaka się kurzy, a jak ma się traperki to do domy też się wnosi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAK 04.04.2005 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 po co Ci 10 metrów szerokości, 4-5 wystarczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 05.09.2006 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Czy ktoś z Sz. P. słyszał o utwardzaniu drogi skrawkami asfaltu, który zrywa się przy wyrównywaniu powierzchni dróg? Podobno materiał ten można dostać za darmo, trzeba go przywieźć i uwałować, oczywiście wcześniej drogę należy wykorygować.Proszę o wszelkie informacje. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 05.09.2006 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Widziałem to na sasiedniej ulicy. Wysypali ten asfalt, przejechał walec, potem przyszły upały, wierzchnia warstwa się roztopiła i wszystko się ładnie utwardziło. Chciałbym mieć to samo na swojej drodze, nie wiem tylko gdzie można rzeczony asfalt dostać za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 05.09.2006 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Jaka jest tego trwałość?Czy trzeba robić ubitą podsypkę?Gdzie w W-wie to można zobaczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts