Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

problem z malowaniem na laczeniach scian

mazan1

Recommended Posts

Witam wyszpachlowalem dwie sypialnie calkowicie i pomalowalem wszystko ladnie pieknie wyszlo.

Teraz wziolem sie za przedpokoj tylko ze nie chcialo mi sie szpachlowac wiec polozylem nowe plyty na stare i w rogach wyszlo to strasznie :/ zawsze maluje 3 razy, najpier pedzlem narozniki a potem walkiem sciany jak najblizej sie da rogow i tak 3 razy nigdy nie stosowalem zadnych gruntow i nie bylo zadnych problemow.

Jak to pomalowac zeby to mialo rece i nogi :) co robie nie tak???

Dodam ze to robie u siebie w domu a nie jestem zadnym budowlancem :p

IMAG0112.jpg

Jak dla mnie czyli pana majsterklepki, to brak gruntu i ewentualnie farba powoduje te ciemniejsze partie w rogu.

Wydaje mi się, że gdy zaciągałeś szpachlą całą powierzchnię, to wszędzie była ta sama struktura i malowanie wychodziło tak samo. Tutaj masz w rogu pewnie sam gips a reszta to płyta. Więc inne nasiąkanie.

Spróbuj jeszcze raz dwa pomalować wałkiem bez większego skupiania się na dokładności w samym rogu. Kolor powinien się wyrównać, ale nie gwarantuję.

Dodatkowo czerwony to z tego co u siebie malowałem jest najgorszy - dość trudno się nim maluje, aby wszędzie był taki sam kolor. Tutaj pocięgnięcie pędzlem daje dużo więcej farby aniżeli wałek. I już masz inny odcień.