jedras 15.04.2012 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Część zabudowy w kuchni (m.in. okap) mam wykonaną z OSB. Chciałbym położyć na tym tynk dekoracyjny (stiuk, żeby łatwo czyścić). Czy ktoś ma doświadczenie w jaki sposób przygotować OSB wewnątrz budynku pod tynk, bez przybijania płyty g/k lub styropianu?Kilka rozwiązań jest opisanych w tym temacie z 2005 roku. Być może aktualnie macie więcej doświadczeń. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 15.04.2012 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 ja bym dał na osb cerplast atlasa , i na to co ma być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpknap 16.04.2012 04:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Szczerze? doradzałbym płytę GK nakręcić. Raz miałem tylko okazję kłaść płytki elewacyjne na płytę OSB. Zagruntowałem ją Betokontaktem, zrobiłem warstwę kleju z siatką jako podkład pod płytki, a po paru dniach ową siatkę jednym ruchem można było odkleić od OSB jak "koc". Sama zaczęła się odwarstwiać. Faktem jest że nie odtłuszczałem jej wcześniej. Pod stiuk jednak wymagana jest gładka powierzchnia, taka jak płyta GK...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dal1719503391 09.05.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Witam czasem kładę stiuk na osb, 1 raz zalecono przetrzeć papierem ,na płycie sa przemysłowe parafiny i dlatego jak jak wyżej siatka bęc .Potem grunt kwarcowy systemowy i tyle! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts