Gość kwiatek6324 15.04.2012 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Witam. Szykuje sie do zasypywania fundamentow, ale mam taka watpliwosc.Dom jest na terenie glinastym. Lawy sa posadowione na chudziaku, grunt w srodku wybrany do poziomu dolu law czasem do chudziaka. Ostatnio troche pada i glina sie uplastycznia.. Wykonawca mowi ze wymiesza sie te gline z piaskiem i zagesci tam pierwsza warstwe,kazda kolejna to juz sam piasek. Gdzies jeszcze czytalem ze pod piach warto dac geowloknine bo wtedy glina sie nie miesza z piaskiem.Mozna tez wybrac te plastyczna gline, ale ostatnio ciagle pada i moze to byc syzyfowa praca... Jak to poprawnie zrobic? PozdrawiamAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m4rsh4ll 15.04.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Niech Ci napisze przy świadku oświadczenie, ze w razie pękania posadzki betonu pod podłogą, wybrzuszeń, osiadania etc.. bierze całą odpowiedzialność materialną na siebie i swoją firmę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jahool 15.04.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Też mam dom na glinie. Syp piach będzie dobrze. Geowłóknina wg mnie nie jest potrzebna ale jak dasz to będzie "na bogato". Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość kwiatek6324 15.04.2012 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Też mam dom na glinie. Syp piach będzie dobrze. Geowłóknina wg mnie nie jest potrzebna ale jak dasz to będzie "na bogato". Pozdrawiam Piach tak, tylko wlasnie jak postepowac z sypaniem np dzien po deszczu, ostatnio ciagle ciezko trafia sie z pogoda... Pozdrawiam AK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jahool 15.04.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Deszcz nie przeszkadza w zagęszczaniu piach "wypije" wodę. Jeżeli nie masz wody gruntowej na poziomie fundamentów to problemu nie będzie. Jeżeli masz pomyśl o drenażu. Ciężko może być też z transportem piachu na glinie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts