Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zmiana dachu problem z projektem

Mar_cin1

Recommended Posts

Mam taki problem a miamowicie w budynku na którym mam wymieniać więźbe + blache + pokoje na poddaszu wełna karton gips(w projekcie są 2 pokoje na poddaszu) jest dach 4 spadowy ostatnio dokopalem sie do projektu oryginalnego z 76r w którym co sie okazalo jest zaprojektowany dach 2 spadowy. 1-czy bez projektu (bo chcialbym ominąć sprawy projektowe) moge przebudować tak jak w projekcie czyli z 4 spadowego na 2 spadowy 2-jesli np.zaczne zmieniać więźbe i blachę tak jak jest to teraz 4 spady i przyjdzie ktoś to skontrolować przecież powie to nie jest jak w papierach.Prosze o odp. może byc na pv lub forum bo nie wiem jak zabrać sie za to rozmawialem z architektem on oczywiscie namieszał mi w głowie i stwierdził że ten plan to makulatura i bez projektu sie nie obędzie.Mam wrażenie że nie jest to do końca obiektywna odpowiedż a jedynie napełniająca kieszeń panu projektantowi, napewno jak w każdym prawie są kruczki o których zapomniał mi wspomnieć.Oczywiście jeśli mój budżet pozwalał by na to napewno zrobiłbym ten projekt dla świętego spokoju ale jest inaczej.Jeszcze raz proszę o odpowiedż i z góry dziękuje.

• 4 weeks później...