pblowek 11.10.2012 06:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Podsumowując temat:pstryki zakupione zostały z serii Ospel AS w elektro-team, jeśli ktoś chce namiar podeślę na PM. Ceny mają lepsze od sklepów internetowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsa 16.10.2012 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 (edytowane) Berker to Berker i nie ma większego znaczenia że należy do grupy Hagera. Busch-Jeager sprzedaje jako ABB. Z polskim osprzętem w wykonaniu berkera jest problem, bo w tańszych mamy nie wiadomo co, jeśli chodzi o RTV i LAN. W droższych jest to Hirschaman i Rutenbeck. W tańszym berkerze jest ch***wa chińska podróbka Rutenbecka. Miałem nieprzyjemność montowania kilkunastu sztuk. Cześć. Z tego co wiem- Hager nie za bardzo miał wpływ na to, że Rutenbeck przeniósł produkcję do PRC( tam klepie gniazda wykorzystywane do polskich oraz niemieckich serii Berker. Wg moich najnowszych informacji w niedługim czasie dojdzie do dużych zmian produkcyjnych. Mechanizmy łączników mają być uniwersalne do polskich serii Berker oraz Hager. Rezygnują również z Rutenbecka w seriach Berker na rzecz gniazd wykorzystywanych do tej pory w seriach(Fiorena, Optima, Regina). Sama zaś Regina prawdopodobnie przestanie istnieć. Pozdr. Edytowane 16 Października 2012 przez sebsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sskiba 16.11.2012 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 A ja właśnie montowałem gniazdka i pstryczki . Osobiście miałem w ręku jeszcze 3 rożnych innych producentów , ale ospel najbardziej mi podpasował pod względem montażu i wyglądu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miras 32 29.11.2012 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 witam, ja też jestem na kupnie osprzętu Ospel serii AS, mam pytanie jak się sprawuje ta seria i prosze o namiary na elektro-tem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maczekg 30.11.2012 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 witam, ja też jestem na kupnie osprzętu Ospel serii AS, mam pytanie jak się sprawuje ta seria i prosze o namiary na elektro-tem Skończyłem kilka dni temu montować. Kupione w taniegniazdka. Paczka szła etapami z dużym opóźnieniem, musiałem dzwonić i pytać o co chodzi, kiedy okazało się, że w pudle nie ma blisko 40 gniazdek i innych dupereli. A wystarczyłoby zadzwonić i uprzedzić klienta, ze nie będzie kompletu od razu. Na szczęście mnie się nie śpieszyło. Generalnie w końcu dotarło w całości zamówienia. Chciałem As, bo podoba mi się wygląd (białe), ale to kwestia gustu. Żadnych problemów przy montażu i co do działania też nie mam zastrzeżeń. Wiadomo, As jest nową serią chyba i stąd dość ubogi asortyment - ci, szukający radia, odtwarzacza mp3 czy docka do iPoda muszą poszukać gdzie indziej. Mnie osobiście brakuje zdalnie sterowanych łączników - obejdę się jednak. Myślę, że to psioczenie na temat jakości Ospela wynika raczej ze styczności z lepszym, droższym osprzętem. Na moje warunki jest w porządku, kiedy się popsuje to wymienię co trzeba, a to co zaoszczędziłem przyda się w innym miejscu - dom ma duże możliwości. W dotychczasowym lokum mam simony classic - 7 lat i żadnych przykrych doświadczeń. Ale ja podchodzę tak, że to tylko knefle, proste jak budowa cepa, więc niewiele do popsucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierczek 13.09.2013 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 Myślę, że to psioczenie na temat jakości Ospela wynika raczej ze styczności z lepszym, droższym osprzętem. Na moje warunki jest w porządku, kiedy się popsuje to wymienię co trzeba, a to co zaoszczędziłem przyda się w innym miejscu - dom ma duże możliwości. W dotychczasowym lokum mam simony classic - 7 lat i żadnych przykrych doświadczeń. Ale ja podchodzę tak, że to tylko knefle, proste jak budowa cepa, więc niewiele do popsucia. No właśnie, co tam się ma właściwie popsuć? Sama jakość wykonania Ospela jest moim zdaniem taka jak u innych - przecież to tylko włączniki, po co się szarpać na niewiadomo jakie ceny? U mnie praktycznie wszystkie gniazdka i włączniki mam ospelowe i do tej pory (w sumie trzy lata) popsuł mi się (poluzował) słownie jeden włącznik i to trochę z naszej winy, bo traktowaliśmy go z żoną trochę zbyt brutalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rudisowska 21.10.2013 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 No właśnie, co tam się ma właściwie popsuć? Sama jakość wykonania Ospela jest moim zdaniem taka jak u innych - przecież to tylko włączniki, po co się szarpać na niewiadomo jakie ceny? U mnie praktycznie wszystkie gniazdka i włączniki mam ospelowe i do tej pory (w sumie trzy lata) popsuł mi się (poluzował) słownie jeden włącznik i to trochę z naszej winy, bo traktowaliśmy go z żoną trochę zbyt brutalnie brutalnie? haha:) No wlasnie ja mam to samo zdanie - jakosc jest jak u innych producentów. Nie umniejszałabym. Sama mam "ospele' i sobie chwalę poki co:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 21.10.2013 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 brutalnie? haha:) No wlasnie ja mam to samo zdanie - jakosc jest jak u innych producentów. Nie umniejszałabym. Sama mam "ospele' i sobie chwalę poki co:P I po co wypowiadają się ci co nie mają żadnych porównań? Jak jeździłem w życiu tylko rowerem marki "Ukraina" to na pewno był on najlepszym z uzytkowanych. I świetnie się pedałowało. Spróbujcie zamontować sto gniazdek na jednej budowie, sto na drugiej, ale innego producenta, to wtedy możńa porównywać. A jeśli tych setek było kilkanascie każdego roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawcio_er 25.02.2016 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 W Ospel warto inwestować bo to duża polska firma, nie ma problemy z kompletowaniem zestawów, tak jak w przypadku innych firm. Poza tym są bardzo estetyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 28.02.2016 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Stara prawda głosi - tanie mięso psy jedzą.Osprzęt im tańszy, tym bardziej chiński. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 28.02.2016 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Im bardziej chiński, tym bardziej dziadoski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzcel 02.03.2016 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 Wiejski filozof. Który z tzw. markowych producentów nie ma fabryk w Chinach?Co do dziadostwa, to UE wysyła swoje satelity płacąc chińczykom. Chińskie rakiety nie wybuchają zaraz po starcie jak te z europejskiego programu Ariane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 02.03.2016 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 śląski filozof. Tacy też istnieją, i ciężko ich zrozumieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzcel 02.03.2016 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 Ja ci wytłumaczę w punktach, skoro ciężko ci zrozumieć. 1. Narzekanie na chińszczyznę to obłuda, bo markowi producenci produkują komponenty w Chinach a potem walą w rogi europejskiego konsumenta, bo składają do kupy w Europie i lepią naklejkę z napisem made in EU.2. W Chinach zamówisz i kupisz produkt o dowolnej jakości - kwestia dogadania ceny i wymaganych parametrów. Np. za ten sam typ łożyska do wiertarki możesz zapłacić 2 centy lub dwa dolary. Oba będą po prostu warte swojej ceny.3. Chiny to kraj kontrastów, jest bieda jak w Sosnowcu ale są też rejony wysoko rozwinięte i tam inżynierowie oraz robotnicy są lepiej opłacani niż ich europejscy koledzy.4. Powoli zaczyna się dziwny proces, że chińskie koncerny przenoszą swoją produkcję do innych krajów (w tym krajów EU), bo tam mają tańszą siłę roboczą. 5. lstnieją dziedziny wysokiej technologii, w których Chiny górują nad innymi państwami z grupy tzw. rozwiniętych. Na przykład wspomniany przemysł kosmiczny. Nie jest to wiedza tajemna, jest dość powszechna, ale to trzeba wyjść ze swojej nory na świat i się dookoła porozglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 02.03.2016 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 Taaa, wsiąść na konika i zostać lajkonikiem. Strolowanym zresztą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzcel 03.03.2016 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Pozostań, jak do tej pory przy cytowaniu norm lub artykułów napisanych przez fachowców. Nieswoja wiedza, którą przekazujesz cytując cudze opracowania jest całkiem w porządku i często jest pomocna. Niepotrzebnie jednak próbujesz klecić z liter własne zdania . Zupełnie ci to nie wychodzi. To nic złego, po prostu nie każdy ma talent do jasnego wyrażania swoich myśli za pomocą pisma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 03.03.2016 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Jasne. Nie każdy ma talent, by trafić do matołka.Krzcel trafił, pomimo jasnego wyrażania swoich myśli za pomocą pisma.Ma chłopina pecha czy ... szczególne predyspozycje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil929 03.03.2016 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Ja ci wytłumaczę w punktach, skoro ciężko ci zrozumieć. 1. Narzekanie na chińszczyznę to obłuda, bo markowi producenci produkują komponenty w Chinach a potem walą w rogi europejskiego konsumenta, bo składają do kupy w Europie i lepią naklejkę z napisem made in EU. 2. W Chinach zamówisz i kupisz produkt o dowolnej jakości - kwestia dogadania ceny i wymaganych parametrów. Np. za ten sam typ łożyska do wiertarki możesz zapłacić 2 centy lub dwa dolary. Oba będą po prostu warte swojej ceny. 3. Chiny to kraj kontrastów, jest bieda jak w Sosnowcu ale są też rejony wysoko rozwinięte i tam inżynierowie oraz robotnicy są lepiej opłacani niż ich europejscy koledzy. 4. Powoli zaczyna się dziwny proces, że chińskie koncerny przenoszą swoją produkcję do innych krajów (w tym krajów EU), bo tam mają tańszą siłę roboczą. 5. lstnieją dziedziny wysokiej technologii, w których Chiny górują nad innymi państwami z grupy tzw. rozwiniętych. Na przykład wspomniany przemysł kosmiczny. Nie jest to wiedza tajemna, jest dość powszechna, ale to trzeba wyjść ze swojej nory na świat i się dookoła porozglądać. 1. Narzekanie na chińszczyznę to rzeczywistość. Lepiej nie ryzykować. Szczególnie jeśli chodzi o sprzęt odpowiadający za życie i mienie ludzkie. Producenci europejscy (dowolni) nie mogą olać Kraju Środka bo to wbrew logice biznesowej. Ale jeśli masz coś więcej od hipotez na temat np. składu różnicówek Moellera lub zawartości ochronników DEHNa to chętnie się z tym zapoznam. Kto wie ? Może zmienię zdanie. 2. Nie na temat 3. Nie na temat. 4. Nie na temat. 5. Nie na temat. Twoja gloryfikacja Chin nie jest argumentem. Napisz przewodnik turystyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 03.03.2016 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Ja proponuję Schima Elso - produkt sprawdzony i pewny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts