Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

prośba o ocenę projektu

miron123

Recommended Posts

Bardzo proszę o ocenę projektu dolnej zabudowy, myślę że jest dość przejrzyście rozrysowana, podałem szerokości poszczególnych elementów. Zastanawia mnie najbardziej czy zamiast tych półeczek za lodówka, i kosztem małego cargo, nie dało by się wcisnąć wysokiego cargo (wysokości lodówki np.) i szerokości 30cm?

PROJEKT.JPG

A ja bym się przyczepiła odległości zlewu od płyty/kuchenki - są za blisko siebie. Płuczemy coś w zlewie i chcemy to pokroić lub obrać przed wrzuceniem do garnka czy patelni - przyda się blat roboczy na którym swobodnie zmieści się deska do krojenia i jeszcze kawałek miejsca na talerz np.

dalej widzę strasznie pociachane fronty - po co dzielić szafke 40 czy 60 na dwie połówki?

natomiast tak naprawdę to mam wątpliwości czy pralka ci sie otworzy. moja jest ładowania z góry, ale u mojej mamy drzwiczki otwierają sie na kat rozwarty, żeby dostęp do bebna był łatwiejszy.

jeszcze z tą szerokością szafek górnych będziemy kombinować, a co do pralki to szafka będzie się otwierała w prawą stronę, czyli drzwi będą się kładły na szafkę zlewową, a w samym rogu dolnej zabudowy zaplanowana jest 5 cm przerwa, która pozwoli na otwarcie tych drzwiczek troszkę szerzej niż 90stopni,

a co myślicie nad zrównaniem zabudowy górnej nad płytą indukcyjną? czy takie podwyższenie ułatwi mieszanie w garach?

co do kolorów to dolna zabudowę chcemy w kolorze ciemnego drewna ze słojami np. (heban), jasny blat, a górę modrzew jasny (tu już słoje nie są widoczne tak bardzo)

Może ktoś ma pomył co na ścianę między szafkami i w jakim kolorze?

Raczej oświetlenie halogen niż taśma led do takiego zestawu kolorów?

Edytowane przez miron123