Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomoce, zabawki, gry edukacyjne dla dzieci

wierzch

Recommended Posts

Co sądzicie o czymś tradycyjnym, za zarazem niekonwencjonalnym, takim jak modele do składania z tektury na leolandii? Skusiła mnie na początku cena, ale potem okazało się, że dziecku się podoba i doszły jeszcze dwa inne modele. Fajna sprawa, bo można spędzić czas wspólnie z dzieckiem, a i zrobiony model prezentuje się całkiem całkiem.

Kupowałem chrześniakowi model z leolandii i bardzo przypadł mu do gustu. Ostatnio widziałem, jak już pomalował i ładnie to wyglądało.

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 55
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Jakie pomoce, zabawki, gry edukacyjne polecacie dzieciom?

Moglibyście podzielić się swoimi doświadczeniami w tej kwestii?

Jeśli chodzi o mojego 7-letniego syna, to szczególnie przypadły mu do gustu:

• Smart Games, na przykład Colour Code i Camelot Jr.
  • Filmy z serii Adibu.
  • Klocki LEGO Mindstorms NXT 2.0 do konstrukcji robotów z możliwością programowania przy pomocy dostarczonego w zestawie bazowym, graficznego interface'u NXT-G.

W zeszłym roku mój synek rozpoczął edukację przedszkolną. Od tej pory bardzo interesuję się zagadnieniem rozwoju maluchów. Chcę dla mojego dziecka jak najlepiej, więc szukam sposobów, aby je rozwijać. Próbuję jednak nie przesadzać, bo wiem, że ważna jest też zabawa. Połączenie zabawy z nauką znalazłam w aplikacji Bajkotwory. Ten kreator bajek kształtuje wyobraźnię, pomaga w koncentracji, a nawet uczy liter. To tyle jeśli chodzi o moją radę.

• 5 months później...
  • 2 weeks później...

Filmy, gry, aplikacje... i dzisiejsze dzieciaki żyją z nosem przyklejonym do ekranów. nie twierdzę, że mamy im ograniczać dostęp do elektroniki, ale z głową... znam dzieciaki, ktore bawią się jak my za dawnych czasów: rowery, podchody, gra w piłkę, basen w lecie. I na dodatek pocinaja w planszówki :D

5-latkowi kupiłabym już jakiś kreatywny zestaw klocków, zdalnie sterowane auto, elektryczną kolejkę. Niech pozna smak dzieciństwa :)

• 4 months później...
  • 1 month później...
  • 4 months później...
  • 10 months później...

Ja jestem zwolenniczką tradycyjnych zabawek. Dlatego swojej 5-letniej córce kupiłam śliczną lalkę hiszpańską. Jej wykonanie jest bardzo solidne. Dodatkowo ma ruchome rączki i potrafi również samodzielnie siedzieć. Jest sprzedawana w zestawie ze ślicznymi ubrankami, kocykiem, a nawet matą do przewijania. Wybrałam sklep:

[sPAMER]

Edytowane przez Elfir

• 4 weeks później...