Kominki Piotr Batura 17.04.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 (edytowane) Pawilon nr 9 pełen kominków. Część z nich w akcji, czyli podłączone do kominów, palące się. Spory przekrój Polskich i zagranicznych producentów, importerów i wykonawców. Imprezy towarzyszące, m. innymi prowadzony przeze mnie przez 4 dni targów panel promujący branżę. Będzie dzień zduński, dzień "wodniaków", dzień designerów i projektantów. Raz na 2 lata niepowtarzalna okazja, by nie tylko zobaczyć , ale i dotknąć nieskończoną ilość produktów związanych z budową kominka. Targi o znaczeniu międzynarodowym, z plejadą znanych i nieznanych wystawców. W następnych postach wkleję trochę informacji. Np plan prelekcji (tematów) dnia zduna. Jednym z prelegentów będzie forumowy Wojtek MTP Poznań - 23-26 kwietnia. Edytowane 17 Kwietnia 2012 przez Kominki Piotr Batura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margod 17.04.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Krótko mówiąc mamy branżowe święto. W poniedziałek wieczorem planujemy być z młodym w Poznaniu. Pytanie brzmi kiedy wrócimy do domu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_796 18.04.2012 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 A ja już myślałem, że mi się upiecze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 18.04.2012 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 No to sobie pogadamy.. ZAPRASZAM:welcome: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 18.04.2012 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Witam.Słownik i rozmówki będą na stoisku?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 18.04.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 (edytowane) No tak wnioskuję, że Mistrz będzie.Nie zostaje nic innego jak umyć samochód, powyciągać z środka szamoty i klamoty, pozamiatać i wklepać w nawigację MTP Poznań.No i samemu też by pasowało się troszkę ogarnać, zrzucić całotygodniowe ubranie robocze i poszukać jakoweś ubranie "wyjściowe" Tylko jak to będzie wytrzymać, bez roboty konkretnej... na tych targach, bo tam gadka szmatka i "wymuszone" uśmiechy itp. POZDRAWIAM Edytowane 18 Kwietnia 2012 przez bohusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.04.2012 03:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 (edytowane) Połączta się w kupę bo się pogubita Targi raz do roku.Jak wpadną tam eniek,forest,margot,wojtek,piotr,bohunio,mistrzunio i inni to będzie gorąco .Już nie mogę się doczekać tych opowieści drobnej treści ,jaki to kominek jest teraz najbardziej,ten tego trendi.:rolleyes: .Trzeba Wam coś życzyć na drogę.... .szerokiej drogi ale to takie prostackie.....już wiem ale najważniejsze:dobrze wypalonych obudów,ciepłych,mocnych kuminów,zajebistych średnic,wermikulitów nie pękających,instalacji wiodących,narożnych -siedmio-szybowych ;) nie brudzących,bez PKG z odzyskiem spalin w ziemi jako bufor...........Czekam już Waszego powrotu. Serdecznie pozdrawiam NS Edytowane 19 Kwietnia 2012 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sterowiec40 19.04.2012 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 W Poznaniu wprowadzono zakaz sprzedaży alkoholu w tych dniach - teraz wiem dlaczego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 19.04.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 (edytowane) Witam. Uwaga ... będą i wulgaryzmy i dosadnie oraz rzeczowo ujęte sprawy ... Mam nadzieję że to przeczytają osoby, które wcale nie są zalogowane na FM. A wiem że zaglądają tu często i czytają ten wątek "branżowy" z uwagą. Poczytałem sobie w tym tygodniu ostateczną listę wystawców na najważniejszej dla branży imprezie odbywającej się co dwa lata. Imprezie na której można pokazać wcale nie przypadkowym przechodniom czy samym mieszkańcom Wielkopolski, lecz konkretnie zainteresowanym osobom z "czuba" krajowej branży kominkowej, zarówno siebie jak i to co się chce sprzedać oraz wypromować. No i co ... No i to, że tegoroczna impreza jest przysłowiową kropką nad "i" ... i pokazuje dokładnie w jakich kierunkachu zmierza branża i rynek w naszym kraju. Oraz to, jak głęboko w dupie mają nas (czytaj - większość przeciętnych polskich firm kominkowych i zduńskich - mających czasami rocznie obrotu na jakieś głupie ... milon czy tam ze dwa miliony złociszy ()), niektóre firmy mianujące się potentatami branżowymi w Europie. Przepraszam za zdanie wielokrotnie złożone - każdy czytający zrozumie (mam nadzieję) jego sens ... Kiedyś (jakieś 5-6 lat temu) przepowiedziałem kaflowy i ceramiczny boom na naszym rynku branżowym ... co się dzieje - każdy widzi. I to że nasze rodzime kaflarnie i rodzące się w bólach paleniska ceramiczne oraz żeliwno-stalowo-ceramiczne wyprą europejskich producentów. To się "darzy" mniej więcej już od dóch lat i nasili się jeszcze w ciągu dwóch lat kolejnych ... do następnych targów. Teraz nie będę przepowiadał niczego ... ale ci, którzy przespali tegoroczną okazję, za dwa lata będą sobie "pluli w brodę" ... bo będzie najzwyczajniej ... za późno. Czekają nas baaardzo ciekawe wydarzenia ... targowe ... zarówno tegoroczne jak i te ... za kolejne dwa (?) lata Pozdrawiam. Edytowane 19 Kwietnia 2012 przez Forest-Natura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margod 19.04.2012 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 jak głęboko w dupie mają nas O ile jeden z "potentatów" mało co pokazuje się ostatnio, to ten drugi olał Polskę na całej linii. Przykre to jest. Myślę jednak, że problem jest bardziej złożony niż nam się wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.04.2012 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 A ja po swojemu będą wulgaryzmy.Gówno się stanie.Rynek napędzą "cichacze"te co siedzą patrzą i myślą jak wyprzeć właśnie z rynku konkurencję.Sarką się podzielą ekspozycję pokażą i finito. Oraz to, jak głęboko w dupie mają nas (czytaj - większość przeciętnych polskich firm kominkowych i zduńskich - mających czasami rocznie obrotu na jakieś głupie ... milon czy tam ze dwa miliony złociszy ()), niektóre firmy mianujące się potentatami branżowymi w Europie. Forest na jakiej zasadzie opierasz swoje domysły???Skąd czerpiesz wiedzę ile ci co mają nas w dupie tłuką kasy???Jak np.zza ....z daleka , przywiozę cudeńka ,wejdę na rynek to już na wstępie oleję nas Was itp.by zacząć zbijać kasę???Córko matko-matko córko.:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.04.2012 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 O ile jeden z "potentatów" mało co pokazuje się ostatnio, to ten drugi olał Polskę na całej linii. Przykre to jest. Myślę jednak, że problem jest bardziej złożony niż nam się wydaje. a gdzie ty widzisz ten problem i to jeszcze złożony???Z czego złożony?.Jesteś w sieci,widzi cie cała Polska.,masz zajebistą ofertę ,tłuczesz milioniska obrotu masz w dupie "potentatów" mało co ostatnio się afiszujących i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bader 23.04.2012 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 a gdzie ty widzisz ten problem i to jeszcze złożony???Z czego złożony?.Jesteś w sieci,widzi cie cała Polska.,masz zajebistą ofertę ,tłuczesz milioniska obrotu masz w dupie "potentatów" mało co ostatnio się afiszujących i tyle. Oj naiwny Panowie mieli trochę inne wyobrażenie o zasadach rynku i nagle dotarło ,że murzyn zrobił swoje , murzyn może odejść. Ja to trochę wcześniej przerobiłem na żabojadach i wiem ile ich głupota kosztowała. Następni popełniają ten sam błąd i też za to dostaną po d...e pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 24.04.2012 04:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Oj naiwny Panowie mieli trochę inne wyobrażenie o zasadach rynku i nagle dotarło ,że murzyn zrobił swoje , murzyn może odejść. Ja to trochę wcześniej przerobiłem na żabojadach i wiem ile ich głupota kosztowała. Następni popełniają ten sam błąd i też za to dostaną po d...e pzdr. Oceniając z punktu wiedzenia producenta, Brunner zaliczył w Polsce kolejna porażkę. Spartherm ma się doskonale, tylko rozdającym karty w naszym kraju, trochę się ręce zaczęły trząść (oczywiście nie wszystkim) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 24.04.2012 04:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Pierwszy dzień za nami. Jest dobrze! I nie o moje samopoczucie tu chodzi. Mimo braku dwóch największych wystawców, kryzysu, mamy niezłą imprezę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margod 24.04.2012 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Zaraz przekonamy się osobiście, czy nie sciemniasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.04.2012 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Oj naiwny Panowie mieli trochę inne wyobrażenie o zasadach rynku i nagle dotarło ,że murzyn zrobił swoje , murzyn może odejść. Ja to trochę wcześniej przerobiłem na żabojadach i wiem ile ich głupota kosztowała. Następni popełniają ten sam błąd i też za to dostaną po d...e pzdr. No tak ale może niech przynajmniej zostaną ci ambitni .Mniejsza o to.Targi są więc można o nich mówić ustami branży nielicznej z FM. Powędrował on w ręce Kratki.pl Marek Bal za wkład kominkowy Mila Gilotyna z szamotem i systemem Glass. Medal już jest. poniedziałek Otwarcie wystawy prac autorskich rozumiem ,że P.Marek Bal na tej wystawie otrzymał medal? Budowa pieców kaflowych Warsztaty mozaikowe Dzisiaj to mistrzunio sie ukaże. Dzień Zduński Panel techniczny Panel designerski Tu chętnie bym posiedział i posłuchał Konferencja kominkowa – bezpieczeństwo, technologia, ekologia, biznes Dla zwiedzających planujących zakup „małego domowego ogniska” – kominków, piecyków i kóz – targi KOMINKI będą idealnym miejscem do porównania ofert, zdobycia wszelkich potrzebnych informacji i poznania rynkowych nowości. Wiele spośród innowacyjnych produktów będzie miało swoją rynkową premierę właśnie na targach KOMINKI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karlsen 28.04.2012 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 Jakaś relacja po-targowa? Jeszcze dochodzicie do siebie po tygodniowej imprezie? Usłyszałem dziś, że "zachód" nie dotarł, bo autostrady nie było, że skromniej, aniżeli 2 lata temu ...itp. Forest - czekałem do maja - gdzież te rzucające na kolana nowości? Mój lokalny potentat sprzedał swoje cuda, na pusto wracał na Podlasie. Znaczy, że towar "pierwyj sort". Piotrze, zakosztuj kefirku delikatnie posolonego i wrzuć parę zdjęć z budowy pieców. Nie dajcie się prosić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 28.04.2012 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 Jakaś relacja po-targowa? Jeszcze dochodzicie do siebie po tygodniowej imprezie? Usłyszałem dziś, że "zachód" nie dotarł, bo autostrady nie było, że skromniej, aniżeli 2 lata temu ...itp. Forest - czekałem do maja - gdzież te rzucające na kolana nowości? Mój lokalny potentat sprzedał swoje cuda, na pusto wracał na Podlasie. Znaczy, że towar "pierwyj sort". Piotrze, zakosztuj kefirku delikatnie posolonego i wrzuć parę zdjęć z budowy pieców. Nie dajcie się prosić! Powiedz co Cię konkretnie interesuje, może potrafię pomóc? Targi były po to by dotknąć , pomacać, poczuć na miejscu. Nie po to wyciąłem dwa tygodnie z życiorysu, poniosłem horrendalne koszty, by teraz na forum jakąś powtórkę z rozrywki robić. Mogłem od razu skupić się na internecie, nie miał bym teraz kaca finansowego Było co oglądać. Za dwa lata znów coś pokarzemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki.fm 28.04.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 Witam. Uwaga ... będą i wulgaryzmy i dosadnie oraz rzeczowo ujęte sprawy ... Mam nadzieję że to przeczytają osoby, które wcale nie są zalogowane na FM. A wiem że zaglądają tu często i czytają ten wątek "branżowy" z uwagą. Poczytałem sobie w tym tygodniu ostateczną listę wystawców na najważniejszej dla branży imprezie odbywającej się co dwa lata. Imprezie na której można pokazać wcale nie przypadkowym przechodniom czy samym mieszkańcom Wielkopolski, lecz konkretnie zainteresowanym osobom z "czuba" krajowej branży kominkowej, zarówno siebie jak i to co się chce sprzedać oraz wypromować. No i co ... No i to, że tegoroczna impreza jest przysłowiową kropką nad "i" ... i pokazuje dokładnie w jakich kierunkachu zmierza branża i rynek w naszym kraju. Oraz to, jak głęboko w dupie mają nas (czytaj - większość przeciętnych polskich firm kominkowych i zduńskich - mających czasami rocznie obrotu na jakieś głupie ... milon czy tam ze dwa miliony złociszy ()), niektóre firmy mianujące się potentatami branżowymi w Europie. Przepraszam za zdanie wielokrotnie złożone - każdy czytający zrozumie (mam nadzieję) jego sens ... Kiedyś (jakieś 5-6 lat temu) przepowiedziałem kaflowy i ceramiczny boom na naszym rynku branżowym ... co się dzieje - każdy widzi. I to że nasze rodzime kaflarnie i rodzące się w bólach paleniska ceramiczne oraz żeliwno-stalowo-ceramiczne wyprą europejskich producentów. To się "darzy" mniej więcej już od dóch lat i nasili się jeszcze w ciągu dwóch lat kolejnych ... do następnych targów. Teraz nie będę przepowiadał niczego ... ale ci, którzy przespali tegoroczną okazję, za dwa lata będą sobie "pluli w brodę" ... bo będzie najzwyczajniej ... za późno. Czekają nas baaardzo ciekawe wydarzenia ... targowe ... zarówno tegoroczne jak i te ... za kolejne dwa (?) lata Pozdrawiam. Witam serdecznie Ja natomiast uważam, iż generalnie targi zastępowane są innymi marketingowymi metodami dotarcia do potencjalnego klienta. Coraz bardziej liczą się nowoczesne, mobilne narzędzia komunikacji z otoczeniem. Wygrają Ci, którzy to wykorzystają. Sądzę Forest, że nie masz racji z tymi polskimi paleniskami. Myślę, że owszem będzie wiele przetasowań i wielkich niespodzianek na rynku w najbliższych latach - tutaj się z Tobą zgodzę. Wg mnie będą to jednak zmiany organizacyjne naszego rynku, związane ze zmianą struktury i układów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts