Luk kbk 18.04.2012 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 (edytowane) Postanowiłem rozpocząć nowy temat aby wszystko było w jednym miejscu. Dziś dostałem automat do bramy przesuwnej Normstahl SUV500. W zestawie: automat, pilot, fotokomórki, lampa z antena i listwy do bramy. Pozostaje kwestia zainstalowania wszystkiego... Ponieważ chce to zrobić sam zacząłem jak (nie typowy) polak od przestudiowania instrukcji. Wszystko pięknie opisana jest płytka E17 ( w większości dotyczy programowania pilota ). Byś może osoby które trudnią się montażem nie będą zbyt chętne do podpowiedzi - to ich praca, ale jak się pojawią problemy na pewno zwrócę się o pomoc Tymczasem dobrałem się do wnętrzności... Edytowane 18 Kwietnia 2012 przez Luk kbk dodanie zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luk kbk 18.04.2012 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 1 zdjęcie - to płytka do której nie ma instrukcji: Do rozszyfrowania: * pod "L N 230" podłączamy zasilanie, * lampa ( w zestawie z żarówka 24v) więc myślę że powinna być podpięta gdzieś w białą kostkę (???)* fotokomórki (???)* lampa jest z anteną więc pytanie czy na tej płytce jest gdzieś wyjście na antenę? czy podłączyć z płytki E17 (na drugim zdjęciu) złącze ANT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KDWJ 18.04.2012 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Trochę to dziwne bo zdjęcie numer jeden to jedyna płytka napędu który nabyłeś. Jeśli zakupiłeś ten napęd to instrukcja musi być w zestawie. Odbiornik to kupowany osobny element do którego dostałeś instrukcję. Czemu sprzedawca nie dał instrukcji do napędu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luk kbk 18.04.2012 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 (edytowane) Automat kupiłem na allegro... roczny, nie używany widocznie instrukcja gdzieś się zapodziała - cała reszta w pudełeczkach z instrukcjami... Tak więc poszukuje instrukcji płytki napędu lub rozszyfrowania złącz na płytce... Po 2 godzinach: Jest! Instrukcja znaleziona http://www.automatykadobram.pl/index.php?page=shop.getfile&file_id=507&product_id=1101&vmcchk=1 Także pozostaje teraz przystąpić do działań. Relacje zamieszczę na forum... Edytowane 18 Kwietnia 2012 przez Luk kbk + link instrukcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KDWJ 19.04.2012 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 To nie jest instrukcja do Twojego napędu! Twój już nie jest produkowany a ten z linku to jego bliźniak z inną płytą główną. Do złącza L podłączasz przewód brązowy/czarny a do N niebieski. Jeśli masz lampę na 230V to obok podłączasz lampę. Jeśli masz oryginalny sterownik Normstahl wciśnięty w płytę główną (a widać, że tak jest) to na końcu podłączasz antenę tylko kolejność odwrotna niż w tej instrukcji z linku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luk kbk 19.04.2012 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Dostałem właśnie od Normstahla instrukcję typowo do SUV500... A lampę na 24V podłączamy do 2 i 3 zacisku na białej listwie? W instrukcji mowa tylko o wersji 230V. Narazie musze wylać fundamencik pod automat - wiec do instalacji jeszcze trochę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KDWJ 20.04.2012 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 (edytowane) A lampę na 24V podłączamy do 2 i 3 zacisku na białej listwie? Tak, do złącza CA Narazie musze wylać fundamencik pod automat - wiec do instalacji jeszcze trochę... Przy wylewaniu fundamentu możesz zrobić rurką podejście na kabe i przewody, wtedy nic nie masz na wierzchu i jest bardziej estetycznie Edytowane 20 Kwietnia 2012 przez KDWJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luk kbk 20.04.2012 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Tak, do złącza CA ok dzięki Przy wylewaniu fundamentu możesz zrobić rurką podejście na kabe i przewody, wtedy nic nie masz na wierzchu i jest bardziej estetycznie Taki też był plan - w weekend, kabelki i fundament Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts