Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

100 tys na dokonczenie budowy??

Recommended Posts

Chińszczyzna, chińszczyźnie nie równa, tu na forum wiele osób chwaliło jakiś chiński gres polerowany, inne armaturę z jakiejś bardzo konkretnej linii,tez wykonane małymi zółtymi raczkami.

Mój osobisty brat sprowadził sobie z Chin kabinę prysznicową , jaka podejrzał w jednym z tamtejszych hoteli - 6 miesięcy płynęła, ale jak dopłynęła to mi szczena opadła - gdyby cena była w złotówkach nie w dolarach to może bym sie sama na taka skusiła ;)

Ale dla mnie chińszczyzna z sieciówek typu LM, Casto -jest raczej nie do przyjęcia ,pomijam gresy i glazurę, bo tak naprawdę to większość tam produkowana, tylko "metka" nabita włoska, czy polska.

To są energooszczędne, ekologiczne, wyciszone i wygłuszone wysokiej klasy drzwi wykonane z niezwykła precyzją i starannością przy użyciu najnowocześniejszej technologii.

Fabryka ta jest potęgą w produkcji drzwi zewnętrznych - miliony sprzedanych egzemplarzy mówią same za siebie.

Oto prezentacji drzwi zewnętrznych - z atestem antywłamaniowym klasy MI5

Ten specjalny atest oznacza, że mogą je używać również dzieci.

Edytowane przez Nefer

Ale w marketach budowlanych Chińskie drzwi są w każdej ofercie katalogowej i sprzedawcy zawsze mówią " w tej cenie nie ma nic lepszego " - na jeden rok ,oby tylko na rok.

Ostatnio kupiłem zestaw kluczy Stanleya - kolega powiedział mi ,że szkoda byłoby mu prawie 200 zł za klucze , kupił wypasione chińczyki za 70 zł komplet - przy wykręcaniu śruby od zacisku hamulcowego klucz rozpadł się natychmiast , wymienił na inne też chińskie bo stwierdził ,że może miały wadę , ale przyjechał pożyczyć moje Stanleye -zaciski rozkręcił i te się nie rozpadły.

no i jaki wniosek ...?

taki ze

za ta kase dwa razy wydana na chinczyka mialby te lepsze stanley -

Nowy komplet Chińskich kluczy ,które kupił kolega też nie wytrzymał próby czasu - teraz kupił komplet kluczy Proxona. za prawie 200 zł . Te wyglądaja na porządne.

Co do filmiku o drzwiach made in China to rewelacja , ale widziałem już taki podobny ze 2 lata temu. Dlatego wolałem kupić Polskie drzwi Delty . Mam nadzieję ,że są lepsze i nie zobaczę takiego filmiku z ich udziałem .......

Edytowane przez pado