japan100 27.03.2004 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2004 Witam. Moja działka oddzielona jest od drogi asfaltowej (powiatowej) rowem. Konieczne jest wybudowanie mostka wjazdowego nad tym rowem. Czy wymagana jest odrębna zgoda, pozwolenie?Od czego zacząć?Koszty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 28.03.2004 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 Był już dość długi wątek na ten temat, nie tak dawno. Przykro mi, nie pamiętam gdzie i jaki tytuł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miwol 01.04.2004 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 Cześć, ten wątek przewija się od czasu do czasu, ja w lutym miałem podobny dylemat i powstało z tego: http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=250870&highlight=#250870 Obecnie prawie załuję, że zacząłem bardzo oficjalnie to załatwiać. Ale u mnie wjazd jest najpierw na (moją) działkę, wąską, wytyczoną jako DROGA i dopiero tą DROGĄ dojeżdżam do działki budowlanej. Obawiałem się że ta moja DROGA zostanie potraktowana serio przez urzędników (naniesiona na mapy jako droga) a wtedy z nielegalnym mostkiem mogłyby być jaja. Właściciel "mojego" rowu, Powiatowy Zarząd Drogowy, wydał mi decyzję, że mogę zrobić przepust i wjazd na działkę ale pośród wielu warunków zarządał uzyskania na to POZWOLENIA NA BUDOWĘ (!). A to dla mnie dodatkowa mapa do celów projektowych (500zł), projekt (to akurat kolega narysuje) i oczekiwanie na decyzję. Ominąłem załatwianie z Melioracjami bo tam na dzień dobry chcieli OPERAT WODNO-PRAWNY za 1500zł. Ogólnie kaszana z tym rowem, dokoła ludzie olewają przepisy i przejazdów jest tyle ile działek, albo i więcej. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts