Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wykonanie zabudowy wolnostojącej lodówki

Recommended Posts

Dzień dobry,

Czy aby to wykonać wystarczy zakupenie takich suwaków:

http://allegro.pl/suwaki-mocowanie-lodowki-w-zabudowie-meblowej-i2226270579.html? Dodam, że nie ma u mnie problemu w większą głebokością zabudowy, wiem też o zrobieniu wentylacji z tyłu lodówki. Czy więc wystarczy zamontować te suwaki do drzwi?

Pozdrawiam,

Michał

Dzień dobry,

Czy aby to wykonać wystarczy zakupenie takich suwaków:

http://allegro.pl/suwaki-mocowanie-lodowki-w-zabudowie-meblowej-i2226270579.html? Dodam, że nie ma u mnie problemu w większą głebokością zabudowy, wiem też o zrobieniu wentylacji z tyłu lodówki. Czy więc wystarczy zamontować te suwaki do drzwi?

Pozdrawiam,

Michał

A czy masz też dodatkowe miejsce po bokach ? Bo lodówki wolnostojące mają 60cm szerokości, a do zabudowy są węższe (o grubość płyt korpusu i grubość zawiasów, w sumie z 5cm węższe).

Druga sprawa, czy drzwi obecnej lodówki są płaskie czy "zaokrąglone" ? Jeżeli płaskie to ok, jeżeli wypukłe to takie suwaki się nie nadają.

Ale widzę wytrych - możesz spróbować zamontować drzwi lodówki bezpośrednio do frontu (czyli wywalić obecne zawiasy lodówki i zawiesić drzwi na froncie). Dałbym tylko ciut więcej dobrych zawiasów, tak ze 4 na górne skrzydło i 3 na dolne. Jak dobrze wszystko zaplanujesz to będzie działać. Zresztą niektóre lodówki do zabudowy mają takie rozwiązanie fabrycznie.