zofija 27.03.2004 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2004 Witam wszystkich bardzo cielputko (to mój pierwszy post na MURATORZE ) . Ma pytanie na temat ogrzewania domu przy pomocy kominka. Słyszałam ostatnio, że można ogrzewać dom "klaszycznie" (gaz lub cokolwiek innego), ale można też dodatkowo rozprowadzić ciepło uzyskane podczas palenia w kominku. Może ktoś ma w tej kwestii doświadczenia, gdzie o tym poczytać, nie wiem nawet za bardzo co wpisać do wyszukiwarki. zofija - jak na razie na etapie planowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElaB 27.03.2004 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2004 Wejdz do funkcji "Szukaj", napisz haslo: kominki - duzo do czytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenowo 27.03.2004 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2004 Mam kominek i rozprowadzone ciepłe powietrze z kominka do wszystkich pomieszczeń na parterze i na poddaszu.Jest to bardzo praktyczne i pozwala zaoszczędzić sporo na innych paliwch w okresie przejściowym(wiosna,jesień).Poza tym klimat i romantyka.Dobrze jest pomyśleć o kanałach powietrznych już w trakcie projektowania lub budowy stanu surowego.Ja zdecydowałem się na rozprowadzenie powietrza po wybudowaniu stanu surowego i to kosztowało mnie sporo przeróbek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts