Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wyzwanie to urządzanie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 69
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Montaż dopiero w drugiej połowie lipca, niestety, a do tego czasu jeszcze kilka prac na ścianach. Szybko zleci, ale im bliżej tym bardziej przeszkadzają mi te wszystkie graty w każdym pomieszczeniu... Po montażu nacieszymy się kuchnią jeden dzień i jedziemy w Bieszczady :)

Kuchnia zrobiona na szaro, sprzęty zamówione, czekamy :) Pozostało malowanie i przytwierdzenie boazerii do ściany.

Zamówiłam m.in. taką baterię. Jest w stanie ktoś się o niej wypowiedzieć? Zarówno pozytywnie jak i negatywnie?

Franke Atlas Pull Out

PP001_115.0083.791.jpg

Poza tym dołączy do nas taka płyta gazowa:

pch615b90e.jpg

PP001_115.0083.791.jpg

pch615b90e.jpg

• 1 month później...

Lidingo jest super, jestem bardzo zadowolona z tego wyboru:)

Blat jest duży i funkcjonalny, cieszę się, że udało się tam zamocowac blat+parapet w jednym kawałku, bez łączeń, ale po minach montażystów dało się poznac, że nie było to łatwe...

Generalnie zamierzony efekt został osiągnięty. Trzeba jeszcze dokończyc boazerię (na ścianie, której chyba nie widac na zdjęciach) i cegłę (też nie widac).

I udekorowac, a to tygryski lubią najbardziej :D

Drop_Inn, justi_p - bardzo dziękuję!

Dziękuję Vesila i witam Cię serdecznie!

Patrząc na wprost zlewu, po prawej stronie, zaraz obok jest lodówka. Cegła będzie na ścianie przylegającej do lodówki, czyli vis-a-vis okna. To jest kawałek, jakieś 1,20x2,60 m. Trzeba jeszcze tylko tą cegłę zamówic i położyc ;) Ale to chyba jak zamówimy już drzwi... zależy ile będą kosztowały.

Szary ładnie podkreśla kolor mebli i blatu.

Nad blatem będą płyteczki, ale jakie, właśnie jakie??

Na podłodze płytki drewnopodobne, trochę się bałam, że tego drewna będzie za dużo, dwie duże płaszczyzny brązowe, ale jest ok, uff :)

Witaj

chyba mnie jeszcze u Ciebie nie było, ale zaglądac będę, bo klimaty moje sie zapowiadają :) Boazeria na ścianie super :) Mam pytanie odnośnie jej mocowania - planuję podobny element w przedpokoju. Czy deski były klejone czy dodatkowo jeszcze jakieś inne mocowanie? Kiedyś boazerię się przykręcało do ściany, ale ładne to to nie jest... takie śrubki wystające z desek

Hej nihiru! Ostateczna walka rzeczywiście odbyła się między Statem a Lidingo :) Rzeczywiście coraz więcej L. widac, I dobrze :), bo to fajne mebelki. Też mam nadzieję, że będzie ok, blatu trochę się obawiałam, ale raz kozie śmierc. Póki co nie mam mu nic do zarzucenia, ale czas pokaże. Jestem dobrej myśli.

Witaj Kamilcia! I zapraszam do zaglądania :)

Boazerię kładliśmy sami, po zgłębieniu tematu w necie okazało się, że jest to wykonalne nawet dla takich technicznych laików jak my :)

Deski nie były klejone, ani gwoździe nie są widoczne. Robi się tak: do ściany przybija się listewki poziome (3 sztuki), do nich przykłada się deseczkę (deski sosnowe na pióro i wpust kupione i pocięte w Castoramie). Deseczkę mocuje się takim zaczepem, klamrą (też z Casto)

675d28c04794e3c683f4419536c4c15f_XL.jpg

i tą klamrę malutkim gwoździkiem przybija się do zamocowanej do ściany listewki. O tak:

Foto

I tak z każdą deską na każdej listewce. Deski malowałam 2x białą farbą do drewna. U nas brakuje jeszcze listewki, takiego kątownika na górze boazerii.

Znalazłam jeszcze takie zdjęcia:

P1130500.jpg

P1130564.jpg

Popatrz też na te 3 rysunki na dole tej strony

W razie wątpliwości - śmiało pisz :)

ajpi - baaardzooo dziękuje !!! my też własnie sami chcemy - już mojemu m. pokazałam :) u nas ma byc w holu ta boazeria - też z Castoramy :)

a - i kuchnia też w stylu Lindigo, tylko robi stolaż - a tyle lat chorowałam na Staat - a jak przyszło co do czego - zrezygnowałam, haha

aga_ada, dziękuję ślicznie. Farba to Intuicja, Dekoral. Kupiłam ją dawno temu z innym przeznaczeniem, ale ostatecznie wylądowała w kuchni i na razie tak zostanie. To dośc popularna farba na tym forum, więc pewnie znajdziesz jakieś inne zdjęcia z nią. Jest dośc ciemna i taka szara, szara, bez niebieskiego poblasku. Kiedyś szukałam jasnej szarości i zmieszałam ją z dużą ilością bieli, wyszło bardzo ładnie :)