Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Które okna, jaka firma

Recommended Posts

bwojtek niestety nie masz pojęcia jak wygląda zgrzew okna ze ścianka 3 mm a przykładowo aluplasta 2.5 mm i sciankach nie widocznych 2mm

Pozdrówki oknoplus

Oczywiście, że nie mam pojęcia... Co ja tam wiem...

Dlatego proszę oświeconego kolegę o przytoczenie wyników łamania zgrzewów profili w klasie A i B na tym samym systemie kształtowników. Udowodnij proszę, że któreś nie spełniają wymagań.

PS.

Końcówki nie rozumiem. Jesteś z Oknoplusa czy uważasz, że ja jestem?

• Odpowiedzi 40
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

bwojtek niestety nie masz pojęcia jak wygląda zgrzew okna ze ścianka 3 mm a przykładowo aluplasta 2.5 mm i sciankach nie widocznych 2mm

A masz odpowiedź na moje pytanie o zgodność z normą PN-EN 12608 kształtowników w innej klasie niż "A"? Z twojej wcześniejszej wypowiedzi wynikało, że tylko klasa "A" spełnia nadmienioną normę. Brniesz dalej czy wycofujesz się raczkiem?

Oczywiście, że nie mam pojęcia... Co ja tam wiem...

Dlatego proszę oświeconego kolegę o przytoczenie wyników łamania zgrzewów profili w klasie A i B na tym samym systemie kształtowników. Udowodnij proszę, że któreś nie spełniają wymagań.

PS.

Końcówki nie rozumiem. Jesteś z Oknoplusa czy uważasz, że ja jestem?

Niestety nie znam systemu tych samych kształtowników w dwóch klasach ,i nie napisałem że nie spełnia wymagań.

rama brugmann ze zgrzewem bez frezu 3370N

rama aluplast z frezem 2400N

Nie zabieram już głosu w tym temacie bo tu nie chodzi o udowadnianie czegokolwiek, jak i tak o wszystkim decyduje cena

zresztą po co rozpętywać burzę

PS. Nie uważam że jesteś z OknoPlusa

rama brugmann ze zgrzewem bez frezu 3370N

rama aluplast z frezem 2400N

BMW "jakieśtam" - 250km/h

Fiat "jakiśtam" - 150km/h

Nie róbmy jaj na poważnym forum. Pytałem o porównanie zgrzewów kształtowników w klasie "A" z klasą "B". Są dostępne u praktycznie każdego systemodawcy (także tych wymienionych). Inna sprawa to pytanie, czy nośność zgrzewów to "statyka", o której pisałeś?

moncik Przepraszam nie miałem złych zamiarów ,nie ładnie wyszło :(

... przynajmniej wiem jakie są normy :)

Dużo prościej kupić komputer, niż okna ... chyba wezmę te tańsze. Mam 2 osoby, którym montowali ... "Jak się ich pilnuje to nie jest źle" :) Jak ja ich będę pilnowała to naprawdę może być ciekawie heh

Pozdrawiam i nie przejmuj się już :)

Edytowane przez moncik

... przynajmniej wiem jakie są normy :)

Dużo prościej kupić komputer, niż okna ... chyba wezmę te tańsze. Mam 2 osoby, którym montowali ... "Jak się ich pilnuje to nie jest źle" :) Jak ja ich będę pilnowała to naprawdę może być ciekawie heh

Pozdrawiam i nie przejmuj się już :)

To tańsze to jakie? na ct70 w schuco nie ma 6komór no chyba że ktoś policzył zamkniętą stal.

Popytaj o ten "ciepły montaż " bo w różnych firmach może to zupełnie inaczej wyglądać

No chyba że ma być bez?

.. ale oni dają szybę 3 mm a wszyscy mówią, że to zbyt cienkie jest ..

Jacy wszyscy ? Tylko Ci, którzy takiej szyby nie mają w ofercie . Szkło 3 mm mam w sprzedaży od dobrych 4 lat i nie jest mi znany przypadek aby z tymi szybami działo się coś złego . Dowodem na to jest wprowadzenie tej grubości szkła do swojej oferty przez największych w branży na polskim rynku .

Jacy wszyscy ? Tylko Ci, którzy takiej szyby nie mają w ofercie . Szkło 3 mm mam w sprzedaży od dobrych 4 lat i nie jest mi znany przypadek aby z tymi szybami działo się coś złego . Dowodem na to jest wprowadzenie tej grubości szkła do swojej oferty przez największych w branży na polskim rynku .

Tak, wszyscy co jej nie mają.

To tańsze to jakie? na ct70 w schuco nie ma 6komór no chyba że ktoś policzył zamkniętą stal.

Popytaj o ten "ciepły montaż " bo w różnych firmach może to zupełnie inaczej wyglądać

No chyba że ma być bez?

Myślałam o oknach Brugmann Arte 73 mm, mogą być również z ciepłym montażem.

• 3 months później...

A jakieś uzasadnienie?

W sumie.. to i tak sukces, bo sprzedawcy D. poznali już co daje ciepła ramka..

Tak na marginesie - widziałem świeży okna Oknoplastu Platinium Evolution z szybą 0,7 ze zwykłą aluminiową ramką.. no to już jest kpina z ludzi. Chyba że Klient tak chciał?