bwojtek 19.04.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 bwojtek niestety nie masz pojęcia jak wygląda zgrzew okna ze ścianka 3 mm a przykładowo aluplasta 2.5 mm i sciankach nie widocznych 2mm Pozdrówki oknoplus Oczywiście, że nie mam pojęcia... Co ja tam wiem... Dlatego proszę oświeconego kolegę o przytoczenie wyników łamania zgrzewów profili w klasie A i B na tym samym systemie kształtowników. Udowodnij proszę, że któreś nie spełniają wymagań. PS. Końcówki nie rozumiem. Jesteś z Oknoplusa czy uważasz, że ja jestem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 19.04.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 A co jeżeli nie miałbyś znajomych, którym te firmy montowały okna i nie wiedziałbyś jaka jest opinia ? Rzut monetą albo wybór firm o znanej marce ogólnopolskiej + wiara, że trafisz na profesjonalnego przedstawiciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moncik 19.04.2012 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Rzut monetą albo wybór firm o znanej marce ogólnopolskiej + wiara, że trafisz na profesjonalnego przedstawiciela. Kiepsko .. ale rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 19.04.2012 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 bwojtek niestety nie masz pojęcia jak wygląda zgrzew okna ze ścianka 3 mm a przykładowo aluplasta 2.5 mm i sciankach nie widocznych 2mm A masz odpowiedź na moje pytanie o zgodność z normą PN-EN 12608 kształtowników w innej klasie niż "A"? Z twojej wcześniejszej wypowiedzi wynikało, że tylko klasa "A" spełnia nadmienioną normę. Brniesz dalej czy wycofujesz się raczkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sikorb 19.04.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Oczywiście, że nie mam pojęcia... Co ja tam wiem... Dlatego proszę oświeconego kolegę o przytoczenie wyników łamania zgrzewów profili w klasie A i B na tym samym systemie kształtowników. Udowodnij proszę, że któreś nie spełniają wymagań. PS. Końcówki nie rozumiem. Jesteś z Oknoplusa czy uważasz, że ja jestem? Niestety nie znam systemu tych samych kształtowników w dwóch klasach ,i nie napisałem że nie spełnia wymagań. rama brugmann ze zgrzewem bez frezu 3370N rama aluplast z frezem 2400N Nie zabieram już głosu w tym temacie bo tu nie chodzi o udowadnianie czegokolwiek, jak i tak o wszystkim decyduje cena zresztą po co rozpętywać burzę PS. Nie uważam że jesteś z OknoPlusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 19.04.2012 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 rama brugmann ze zgrzewem bez frezu 3370N rama aluplast z frezem 2400N BMW "jakieśtam" - 250km/h Fiat "jakiśtam" - 150km/h Nie róbmy jaj na poważnym forum. Pytałem o porównanie zgrzewów kształtowników w klasie "A" z klasą "B". Są dostępne u praktycznie każdego systemodawcy (także tych wymienionych). Inna sprawa to pytanie, czy nośność zgrzewów to "statyka", o której pisałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sikorb 19.04.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 No tak prawie u każdego systemodawcy szczególnie jak nie ma w ofercie profila klasy B lub tylko klasę B Jak masz papier dawaj ale już tylko poczytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moncik 19.04.2012 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Widzę, że tu prywatna "bitwa" się toczy Ja chciałam tylko wszystkim podziękować za próbę pomocy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sikorb 19.04.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 moncik Przepraszam nie miałem złych zamiarów ,nie ładnie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moncik 19.04.2012 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 (edytowane) moncik Przepraszam nie miałem złych zamiarów ,nie ładnie wyszło ... przynajmniej wiem jakie są normy Dużo prościej kupić komputer, niż okna ... chyba wezmę te tańsze. Mam 2 osoby, którym montowali ... "Jak się ich pilnuje to nie jest źle" Jak ja ich będę pilnowała to naprawdę może być ciekawie heh Pozdrawiam i nie przejmuj się już Edytowane 19 Kwietnia 2012 przez moncik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 20.04.2012 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 ... przynajmniej wiem jakie są normy Dużo prościej kupić komputer, niż okna ... chyba wezmę te tańsze. Mam 2 osoby, którym montowali ... "Jak się ich pilnuje to nie jest źle" Jak ja ich będę pilnowała to naprawdę może być ciekawie heh Pozdrawiam i nie przejmuj się już To tańsze to jakie? na ct70 w schuco nie ma 6komór no chyba że ktoś policzył zamkniętą stal. Popytaj o ten "ciepły montaż " bo w różnych firmach może to zupełnie inaczej wyglądać No chyba że ma być bez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Samar 20.04.2012 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 .. ale oni dają szybę 3 mm a wszyscy mówią, że to zbyt cienkie jest .. Jacy wszyscy ? Tylko Ci, którzy takiej szyby nie mają w ofercie . Szkło 3 mm mam w sprzedaży od dobrych 4 lat i nie jest mi znany przypadek aby z tymi szybami działo się coś złego . Dowodem na to jest wprowadzenie tej grubości szkła do swojej oferty przez największych w branży na polskim rynku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moncik 21.04.2012 23:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Jacy wszyscy ? Tylko Ci, którzy takiej szyby nie mają w ofercie . Szkło 3 mm mam w sprzedaży od dobrych 4 lat i nie jest mi znany przypadek aby z tymi szybami działo się coś złego . Dowodem na to jest wprowadzenie tej grubości szkła do swojej oferty przez największych w branży na polskim rynku . Tak, wszyscy co jej nie mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moncik 22.04.2012 00:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 To tańsze to jakie? na ct70 w schuco nie ma 6komór no chyba że ktoś policzył zamkniętą stal. Popytaj o ten "ciepły montaż " bo w różnych firmach może to zupełnie inaczej wyglądać No chyba że ma być bez? Myślałam o oknach Brugmann Arte 73 mm, mogą być również z ciepłym montażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 22.04.2012 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Witam Myślałam o oknach Brugmann Arte 73 mm, mogą być również z ciepłym montażem. Pamiętaj tylko, że ten CIEPŁY = PRAWIDŁOWY Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sikorb 22.04.2012 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 (edytowane) moncik jak brugmann to może OknoPlus ? [moderowano - reklama] Edytowane 22 Kwietnia 2012 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moncik 27.04.2012 05:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 moncik jak brugmann to może OknoPlus ? [moderowano - reklama] OknoPlus był droższy 4 tyś. Okna zmówione - Brugmann Energy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moncik 27.04.2012 05:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Witam Pamiętaj tylko, że ten CIEPŁY = PRAWIDŁOWY Pozdrawiam Wiem, dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samosha 08.08.2012 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Ja tam uważam, że rozsądnie byłoby wybrać dobroplasty z ciepłą ramką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 08.08.2012 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 A jakieś uzasadnienie? W sumie.. to i tak sukces, bo sprzedawcy D. poznali już co daje ciepła ramka.. Tak na marginesie - widziałem świeży okna Oknoplastu Platinium Evolution z szybą 0,7 ze zwykłą aluminiową ramką.. no to już jest kpina z ludzi. Chyba że Klient tak chciał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts