Gosia Łódź 27.03.2004 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2004 Witam Mam małą działkę, chcę postawić budynek gospodarczy w takich odległościach jak mają sąsiedzi tzn: 1. ma równo w granicy 2. Ma 1,5 metra od granicy. W taki sposób i takich samych gabarytów zaprojektowalismy bud gosp. W urzędzie Pan powiedział, iż pwoinniśmy donieść zgody sąsiadów - a właściwie Oswiadczenia że nie wnoszą zastrzeżeń do projektu. Czy Urząd nie powinien wydac zezwolenia ? I to zezwolenie bedzie uzależnione od zgody sąsiadów? Coś mi tu nie pasuje, chyba , z eUrzędnik chciał oddać mi decyzję -pozwolenie na budowę-odrazu tzw, uprawomocnioone??? Czy w dobrym kierunku idę ?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zofija 28.03.2004 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 hehe, ja też nowicjuszka wracając do tematu: ja także ma malutką działkę, zaledwie 11 m szerokości, za to 80 długości. i takich działek jest kilka obok siebie. Ludzie na dwóch działkach obok zbudowali bliźniaki, my chcemy zbudować na granicy następnej działki (ściana bez okien oczywista), działka obok ma zupełnie nieuregulowaną sytuację prawną, szanse jej kupienia są bliskie zeru a co za tym idzie znikome zainteresowane spadkobierców. Dom ma mieć 7 m szerokości, zostają przepisowe 4. Nasza architekt pytała wstępnie w urzędzie i podobno powiedzieli, że ok, a jak coś to odwołuje się do ministra a to podobno żaden problem (słowa architekt). Jestem zatem dobrej myśli. Podobno od lipca 2003 zgoda właściciela sąsiedniej działki nie jest potrzebna na budowanie po granicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts