fantomek24 20.04.2012 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 kurcze mam strasznie mało miejsca piec usadowiony jest przy kominie w lazience czy mozna go zabudować szfką aby nie rzucał się w oczy? i drugie pytanie zasobnik wody jakies 120l mogę powiesić ku górze w rogu w garażu? nie spadnie? dodam ze nie jest ogrzewany dziękuje za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odyseuszek 20.04.2012 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Musisz poczytać w instrukcji - każdy producent ma inne wymogi co do minimalnych odległości z uwagi na konieczne czynności serwisowe. Co do powieszenia zasobnika, główny problem to wytrzymałość ściany - raczej bym też wybierał zasobnik przeznaczony do wieszania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fantomek24 22.04.2012 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 hydraulik zaproponował Buderus GB 072 14k+S120+RC35+AS1,6+FA http://allegro.pl/kociol-buderus-gb-072-14k-s120-rc35-as1-6-fa-i2266886248.htmlz zasobnikiem 120l ale penie dlatego ze jest jego dystrybutorem co myslicie o nim? jakie opinie? jakosc? a moze cos lepszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odyseuszek 22.04.2012 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Po pierwsze czy łatwo dostępny serwis, po drugie dobiera się do zapotrzebowania domu z priorytetem jak największej modulacji (ja mam Cerapur Smarta 14kW i nie narzekam, ale teraz bym chyba szukał czegoś co startuje od 2 kW, a nie 3,7), po trzecie jaka okres gwarancji - Immergas daje 5 lat, po czwarte jaki koszt przeglądów rocznych (pewnie obowiązkowe dla utrzymania gwarancji), po piąte ile kosztuje całość z osprzętem. Jak porównasz te parametry kilku firm to samo ci wyjdzie, co kupić, a co do jakości to zwykle jeśli nie jakaś egzotyczna firma to ilu użytkowników tyle opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts