chirac 20.04.2012 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 (edytowane) Witam, Proszę o konkretne opinie, którą firmę wybrać na budowę płyty fundamentowej ? bez systemu grzewczego. z góry dziękuje Edytowane 20 Kwietnia 2012 przez chirac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 21.04.2012 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Witam, Proszę o konkretne opinie, którą firmę wybrać na budowę płyty fundamentowej ? bez systemu grzewczego. z góry dziękuje Zamów osobno projekt płyty albo niech to zrobi twój architekt i weź jakąkolwiek kumatą ekipe budowlaną. Zaoszczędzisz masę pieniędzy i będziesz miał to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam Skonieczny 13.03.2013 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Ja próbowałem zamówić oddzielnie projekt w 3 pracowniach w każdej mówili co innego i inaczej wyceniali sam projekt , od 1500 zł do 5000 zł za płytę 155 m/2 natomiast nikt nie był mi wstanie wskazać wykonawcy projektu ani norm z jakich korzystali . Raz płyta miała mieć 15 cm grubości a inni 30 cm betony B20i B25 , i dlaczego to kążdy konstruktor miał swoją wersię wykonania , miałem wrażenie ,że każdy z nich się uczy a nie wie dokładnie w czym tkwi sedno projektu . Ostatecznie zdecydowałem się jednak na projekt i wykonanie płyty standard + z firmy MEGATHERM w piątek podpisałem umowę i jak tylko puści zima mają zaczynać , gwarantują w tydzień wykonanie i 30 lat gwarancji zobaczę jak to pójdzie i dam znać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vega1 13.03.2013 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Ja próbowałem zamówić oddzielnie projekt w 3 pracowniach w każdej mówili co innego i inaczej wyceniali sam projekt , od 1500 zł do 5000 zł za płytę 155 m/2 natomiast nikt nie był mi wstanie wskazać wykonawcy projektu ani norm z jakich korzystali . Raz płyta miała mieć 15 cm grubości a inni 30 cm betony B20i B25 , i dlaczego to kążdy konstruktor miał swoją wersię wykonania , miałem wrażenie ,że każdy z nich się uczy a nie wie dokładnie w czym tkwi sedno projektu . Ostatecznie zdecydowałem się jednak na projekt i wykonanie płyty standard + z firmy MEGATHERM w piątek podpisałem umowę i jak tylko puści zima mają zaczynać , gwarantują w tydzień wykonanie i 30 lat gwarancji zobaczę jak to pójdzie i dam znać . dawanie 30lat gwarancji na płytę to zabieg czysto marketingowy. Na forum jest super osoba od konstrukcji takich płyt. Wystarczyło zapytać No ale jak kogoś stać, to czemu nie ) Powodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 13.03.2013 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 A ja bym przede wszystkim radził opinie ledwo-co-zarejestrowanych-jedno-postowców traktować z przymrużeniem oka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vega1 13.03.2013 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 ech napisałem że reklama zapewne, ale później edytowałem post, bo nie mam siły na przepychanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 13.03.2013 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 dawanie 30lat gwarancji na płytę to zabieg czysto marketingowy. Na forum jest super osoba od konstrukcji takich płyt. Wystarczyło zapytać No ale jak kogoś stać, to czemu nie ) Powodzenia!!! Legalett daje gwarancję ale na samą płytę. Na podbudowę czyli styropian już nie. Beton, wiadomo, te 30 lat wytrzyma ale styro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MABC 18.03.2013 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Zamów osobno projekt płyty albo niech to zrobi twój architekt i weź jakąkolwiek kumatą ekipe budowlaną. Zaoszczędzisz masę pieniędzy i będziesz miał to samo. Użytkownik perm widzę że podchodzi do fundamentu domu jak do ułożenia płytek pod śmietnik. Od dawna wiadomo, że najważniejszy w domu jest fundament. Nawet od tego jest powiedzenie " FUNDAMENTALNA SPRAWA" . Podchodzenie do tematu posadowienia budynku z taką lekkością i trywializowaniem tak ważnego tematu, jest dużą przesadą. Mam na ten temat inne zdanie, może dlatego że pracuję w branży 15 lat i naprawiałem dziesiątki uszkodzonych fundamentów i walących się domów, bo inwestorzy podeszli do tematu fundamentu w podobny sposób co reklamuje perm. Tylko po 5-10 latach jak dom dosiadzie i zacznie pękać, wtedy będziecie Państwo szukać drogich specjalistów by go ratować. Dom to nie wiata na śmietnik , to ważna i droga sprawa, więc radzę poważnie podejść do tego tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vega1 18.03.2013 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 użytkownik MEGATHERM rozbrajasz mnie Twierdzisz że kumata ekipa na podstawie projektu nie zrobi płyty czy fundamentów? A perm akurat, to jeden z mądrzej piszących na tym forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 18.03.2013 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 (edytowane) Dajmy szanse panu Doradcy Technicznemu od Megathermu aby podał choć trzy powody, dlaczego płyta policzona przez niezależnego konstuktora i wykonana przez kumatą ekipę będzie pękać osiadać, walić sie - w przeciwieństwie do płyty M. Edytowane 18 Marca 2013 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vega1 23.03.2013 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 nastała cisza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MABC 27.03.2013 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Dajmy szanse panu Doradcy Technicznemu od Megathermu aby podał choć trzy powody, dlaczego płyta policzona przez niezależnego konstuktora i wykonana przez kumatą ekipę będzie pękać osiadać, walić sie - w przeciwieństwie do płyty M. Witam. Odpisałem, ale znowu mnie wycieli i zablokowali. Czyli prawda jest jaka?, skoro nie można jej publikować. Napisze to jeszcze raz, tylko nie teraz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 27.03.2013 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 (edytowane) albo niech to zrobi twój architekt i weź jakąkolwiek kumatą ekipe budowlaną. Zaoszczędzisz masę pieniędzy i będziesz miał to samo. Architekt to jest artysta nie konstruktor ... i jemu nic do projektowania płyty ! te 30 lat wytrzyma ale styro... no styropian czyemu miał by nie wytrzymać ? Gdzieś jak znajdę to był artykuł z rozbierania po prawie 50 latach nasypu z wiaduktu drogowego ... gdzie wypełnieniem był styro ... jak wczoraj ułożony. Edytowane 27 Marca 2013 przez מרכבה Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
observer 02.04.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Architekt to jest artysta nie konstruktor ... i jemu nic do projektowania płyty ! no styropian czyemu miał by nie wytrzymać ? Gdzieś jak znajdę to był artykuł z rozbierania po prawie 50 latach nasypu z wiaduktu drogowego ... gdzie wypełnieniem był styro ... jak wczoraj ułożony. no to chyba kosmici budowli ten nasyp ,bo 50 lat temu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan_boczek 04.04.2013 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Zamów osobno projekt płyty albo niech to zrobi twój architekt i weź jakąkolwiek kumatą ekipe budowlaną. Zaoszczędzisz masę pieniędzy i będziesz miał to samo. No tak a potem obwiniaj Heńka z Bolkiem o złe wykonanie płyty ... NIE POLECAM TAKIEGO ROZWIĄZANIA ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 04.04.2013 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 A możesz tu podać przykłady płyt, które panowie "Heniek i Bolek" źle wykonali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 31.03.2016 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 A proszę bardzo to przykład płyty franka i bolka, jak widać można : http://plytyfundamentowemegatherm.blogspot.com/2013/03/uwazaj-na-podrobki.htmlŻartujesz sobie, nie? Każda ekipa od posadzek przemysłowych, bez problemu zrobi płytę fundamentową. Każda ekipa od stropów monolitycznych podobnie. To co tam pokazujesz, to może pijany Wiesio ze szwagrem zrobili, bez projektu, bez kierbuda, bez inwestora. Nie ma zbrojenia... :D:D. Może weź pod uwagę inteligencję czytających? Taka reklama odrzuca a nie zachęca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts