ghost34 18.10.2014 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Polecam podłogę olejowaną firmy Boen,może i w oleju nie jest tania ale to przecież inwestycja na długie lata , która w tym przypadku się sprawdza No przecież ..xd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spt 22.11.2014 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 Olejowana Jatoba- lite drewno W trakcie, i foto "makro" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spt 22.11.2014 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 Jakie to drewno??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 22.11.2014 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 niebawem pięknie ściemnieje ta jatoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spt 23.11.2014 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 niebawem pięknie ściemnieje ta jatoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spt 23.11.2014 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gxs5 24.11.2014 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 gxs5, ile zużyłeś oleju na swoje 50 m2? Masz deskę szczotkowaną? Wystarczyło mi 1 opakowanie 2,5L. Deska szczotkowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gxs5 25.08.2015 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 Potrzebuję drugi raz położyć olej na podłogę pokrytą olejem Loba Impact Oil. Czy za drugim razem procedura nakładania oleju jest taka sama jak za pierwszym ? I czy mam zastosować ten sam olej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juka11 29.08.2015 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 gxs5 zadowolony jesteś z tego oleju? Zastanawiam sie nad nim, więc będę wdzięczna za opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gxs5 02.09.2015 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2015 gxs5 zadowolony jesteś z tego oleju? Zastanawiam sie nad nim, więc będę wdzięczna za opinię. Jak najbardziej, drugi raz też bym się zdecydował na olej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jedrek244 30.12.2015 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 Witam, mam ten parkiet http://www.gajewski.com.pl/concept490-dab-tamiza w jednym miejscu zafarbowała doniczka i po czyszczeniu powstało jaśniejsze miejsce, prawie białe jakim olejem to teraz potraktować? akurat mam pod nosem sklep Flugger i maja dwa oleje bezbarwny i biały, tylko piszą że do dębu to raczej biały, a dwa to w karcie technicznej jest napisane, że to olej rozpuszczalnikowy i że można rozcieńczać dajcie radę, żębym się nie wkopał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jedrek244 30.12.2015 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 w przybliżeniu wygląda to tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jedrek244 03.01.2016 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 podbijam, może jednak ktoś pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinjaskolskidesig 03.01.2016 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 (edytowane) Postęp technologiczny niestety niszczy to co kiedyś było dobre. Natomiast olej lniany naturalny do podłogi jak najbardizej. Ale nie znajdziecie go na półkach supermarketów. Olej, który widziałem pod nazwą olej lniany zawierał 20% oleju lnianego i oleje które należą do grupy nie schnących czyli nie polimeryzują się. Zabezpieczone drewno olejem lnianym należy zawoskować woskiem lnianym, a nie rozpuszczalnikowym. Powrót do korzeni w zabezpieczaniu i konserwacji drewna daje dobre rezultaty. Długotrwałą ochronę drewna a w dodatku w 100% naturalną. Tak zabezpieczone drewno, czy to podłogi, tarasy czy ściany domu bardzo łatwo się konserwuje. Z chęcią odpowiem na wszelkie pytania. [email protected] tel. 795-829-541 O olejach i woskach znajdziesz też trochę informacji na farbypolska(kropka)pl Są w Polsce dostępne oleje i woski lniane szwedzkie i polskie. Polskie nie ustępują jakości a cena jest konkurencyjna. Tym bardziej, że można dostać dobre rabaty. Polski naturalny olej lniany i woski lniane opracowali Członkowie Kola Naukowego Ochrony i Konserwacji Drewna, Wydziału Technologii Drewna SGGW. Wykorzystują je konserwatorzy zabytków, skanseny, stolarze i parkieciarze. Warto się z nimi zapoznać oleje można barwić ale lepiej stosować naturalny olej i na wierzch wosk koloryzujący jeżeli jest taka potrzeba. Edytowane 3 Stycznia 2016 przez marcinjaskolskidesig zapomneinie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinjaskolskidesig 04.01.2016 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Polecam używanie naturalnego oleju lnianego i wosków lnianych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinjaskolskidesig 04.01.2016 00:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Spróbuj najpierw szarym mydłem . Póżńiej polecam Ci olej lniany naturalny i wosk lniany. Chyba , że wolisz mniej skuteczną chemię. Trochę materiałów znajdziesz na http://www.farbypolska.plA jak masz pytanie to pisz - [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jedrek244 07.01.2016 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 w przybliżeniu wygląda to tak [ATTACH=CONFIG]341723[/ATTACH] Sam sobie po części odpowiadam, podrążyłęm trochę temat i dostałem info od producenta podlogi, żeby potraktować tym http://www.rubio.pl/monocoat-universal-maintenance-oil-0-5-l.html tylko troche drogo jak za pol litra (piszą o wydajności 30-50m2/l) czyli dwie puszki potrzebuję Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawloss 13.01.2016 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 DIAMETT CLIMA FLOOR Natrafiłem na coś takiego powiedzcie mi ile to jest warte, bo na pewno super wygodne w kładzeniu, polecili byscie? Miał ktoś doczynienia z tymi deskami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 14.01.2016 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 DIAMETT CLIMA FLOOR Natrafiłem na coś takiego powiedzcie mi ile to jest warte, bo na pewno super wygodne w kładzeniu, polecili byscie? Miał ktoś doczynienia z tymi deskami? Układał będziesz dzień - może dwa, natomiast użytkować chciałbyś przez lata a z tym może być problem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 14.01.2016 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 w przybliżeniu wygląda to tak [ATTACH=CONFIG]341723[/ATTACH] mógłbyś opisać sposób w jaki to miejsce czyściłeś i czym. Proszę zachować kolejność prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts