zenko112 21.04.2012 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Czy ktoś kupował,murował i używał komina firmy PEKABET z Gorzowa Wielkopolskiego kupionego na allegro w swoim domu. Jak się taki komin spisuje w piecach na ekogroszek bądź inne paliwo stałe. Te kominy są bardzo tanie posiadające czeską ceramikę ale jak to idzie w parze z jakością tego nie wiem i proszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwaleczek 20.05.2012 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Witam. Też jestem zainteresowany zakupem komina z pekabetu. Czy ma go ktoś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fraydi 24.06.2012 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 czyżby nikt nie miał takiego komina?! również jestem zainteresowany.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwaleczek 25.06.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 UP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anett i Artur 26.06.2012 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Nie podnosiłem pustaków z pekabetu, i nie wiem czy mają beton czy lekki keramzyt, ale mam zapewne tę samą ceramikę czeską co oni, ale w innym systemie, u mnie sprawdził się ZAPEL, i jestem zadowolony, i dodam że nie kupowałem na allegro bo trochę bym się chyba wahał nad takowym zakupem komina zwłaszcza ceramicznego, co innego jakiś komin blaszany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xerses 03.07.2012 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 czyżby nikt nie miał takiego komina?! również jestem zainteresowany.... Również rozważałem zakup tego komina -ze względu na cenę. Jednak po wizycie w hurtowni i dobrym dociskaniu właściciela kupiłem schiedla - komin 9m długości - 200 zł drożej............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xerses 29.07.2012 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Witam W zwiazku z kilkoma już pytaniami co do ceny schiedla, proszę mieć na uwadze że tak mała różnica w cenie wynikała między innym iz faktu że praktycznie wszystkie zakupy na dom zrobiłem w jednej hurtown i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominiarz78 12.03.2013 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 (edytowane) Edytowane 5 Czerwca 2013 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 20.12.2015 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 jeżeli komin ma w nazwie uniwersal, uniwersalny, do wszystkiego to po samej nazwie możemy stwierdzić, że jest do niczego - nie ma kominów uniwersalnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 23.12.2015 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2015 Bardzo uniwersalny komentarz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filemonn 20.04.2016 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Witam,jak wyżej mam pytanie o komin pekabet? ma ktoś ? co warty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lord84 30.08.2016 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2016 Witam.Zakupiłem 2 kominy w sierpniu tego roku. Kominy Uniwersal fi 200 + 2went, 9m i 11m. Szybka wysyłka, po 2 dniach kominy były na budowie. Wszystko fajnie zapakowane, bez żadnych ubytków. Montaż przebiegał bezproblemowo. ale okazało sie, że brakuje 3 rur oraz 5 kompletów wełny. Po złożeniu reklamacji, która została rozpatrzona w ciągu 3 dni, elementy zostały dosłane. Murarz, który pierwszy raz murował Pekabet twierdzi, że rury, wełna i sam montaż bardzo podobny do Schiedla. Różnica- kratki, drzwiczki wyczystki czy dyfuzor mniej masywne niż u Schiedla-ale spełniające swoją funkcję. Generalnie jestem bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sitar144 25.10.2016 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 witam zakupiłem komin pekabet uniwersal i wg mnie drzwiczki wyczystki się nie nadają,drzwiczki swoim obrysem nie zasłaniają ceramiki wyczystki-prosiłbym kogoś o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel.30 14.02.2017 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 Podbijam. Ktoś coś więcej powie o kominach Pekabet uniwersal? Potrzebuje dwóch o wysokości około 8 metrów a cena jest kusząca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Busters 14.02.2017 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 U mnie bez zastrzezen, mam podobne zdanie co lord84 Murarz, który pierwszy raz murował Pekabet twierdzi, że rury, wełna i sam montaż bardzo podobny do Schiedla. Różnica- kratki, drzwiczki wyczystki czy dyfuzor mniej masywne niż u Schiedla-ale spełniające swoją funkcję. Generalnie jestem bardzo zadowolony. U mnie komin bedzie do kominka ktory nie wiem czy odpale wiecej niz 5x w zyciu wiec komin byl bez wiekszego znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel.30 15.02.2017 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 U mnie jeden będzie używany codziennie (kotłownia - paliwo stałe) a drugi okazyjnie (kominek w salonie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter4x5 17.04.2019 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2019 pozdrawiam i odgrzewam temat rury są niemieckie, więc powinny być ok natomiast co do pustaków to historia jest krótka, co do jakości prawdopodobnie wytrzymują natomiast co do serwisu to porażka zamowilem komin na podstawie oferty na allegro, sprzedawca powiedział że nie ma znaczenia, cena zostanie ta sama, i otrzymam to co jest wystawione na allegro po otrzymaniu komina okazało się , że pustaki nie są takie jak w ofercie, dużo słabsze,brak wzmocnień w narożnikach po reklamacji otzrymałem odpowiedż, że sa takie jak w ofercie, co jest bzdurą , wystarczyło porównać ofertę z rzeczywistością panowie nieodpowiadali na telefony, przesyłali ta samą odpowiedż że wszystko się zgadza i pomimo interwencji rzecznika praw konsumenta, ktory stwierdził słusznośc mojej reklamacji, pekabet nie uznał reklamacji, nie wymienił na swój koszt pustaków, stwierdził że jeśłi chcę to mogę zwrócić towar na swój koszt. historia z ubiegłego roku w załączeniu to co jest w ofercie i to co dostajesz najlepszy jest sposób załatwienia sprawy- sprzedawca twierdzi, że dostajesz właściwy towar i przedłuża całą sprawę do 2 tygodni, a póżniej twierdzi, że termin zwrotu towaru minął nie wiem jak teraz, ale wszystkie tzw. przedstawicielstwa regionalne to jedno biuro z rożnymi numerami kierunkowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 17.04.2019 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2019 pozdrawiam i odgrzewam temat rury są niemieckie, więc powinny być ok natomiast co do pustaków to historia jest krótka, co do jakości prawdopodobnie wytrzymują natomiast co do serwisu to porażka zamowilem komin na podstawie oferty na allegro, sprzedawca powiedział że nie ma znaczenia, cena zostanie ta sama, i otrzymam to co jest wystawione na allegro po otrzymaniu komina okazało się , że pustaki nie są takie jak w ofercie, dużo słabsze,brak wzmocnień w narożnikach po reklamacji otzrymałem odpowiedż, że sa takie jak w ofercie, co jest bzdurą , wystarczyło porównać ofertę z rzeczywistością panowie nieodpowiadali na telefony, przesyłali ta samą odpowiedż że wszystko się zgadza i pomimo interwencji rzecznika praw konsumenta, ktory stwierdził słusznośc mojej reklamacji, pekabet nie uznał reklamacji, nie wymienił na swój koszt pustaków, stwierdził że jeśłi chcę to mogę zwrócić towar na swój koszt. historia z ubiegłego roku w załączeniu to co jest w ofercie i to co dostajesz najlepszy jest sposób załatwienia sprawy- sprzedawca twierdzi, że dostajesz właściwy towar i przedłuża całą sprawę do 2 tygodni, a póżniej twierdzi, że termin zwrotu towaru minął nie wiem jak teraz, ale wszystkie tzw. przedstawicielstwa regionalne to jedno biuro z rożnymi numerami kierunkowymi[ATTACH=CONFIG]429299[/ATTACH] O te blaszki w narożnikach się pokłóciliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 17.04.2019 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2019 Patrząc na Twoje pustaki to i tak dostałeś dobrej jakości. Ja miałem po 2 cm różnicy, z pęknięciami itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyposazeniowo 13.09.2019 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2019 (edytowane) Mi osobiście te kominy nie sprawiały problemów, no ale jakość idzie w parze z ceną... Nie są idealne jeżeli chodzi o tolerancje wymiarowe. Nie są też najgorsze. Ja kominy systemowe polecam Schiedel. Troszkę dołożyć i mieć spokój na 30 lat. Tyle dają gwarancji. Do tego stalowe przyłącze Parkanex i spokój na wiele lat: Edytowane 14 Września 2019 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts