Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pomoc w projekcie dolnej łazienki

matyx

Recommended Posts

Witajcie

już jakiś czas poszukuję pomysłu na dolną łazienkę, czyli wc + umywalka.

Budżet ograniczony do minimum, tak więc póki co żadnych cudów nie będzie, ani mebli łazienkowych.

Zakupiliśmy takie płytki jak w załączniku i tu też rzut łazienki.

Powierzchnia 4m2: 1,5m na 2,8m

Firma argenta, kolekcja magic. Podłoga niebieska, ściennych niebieskich kupiliśmy 8m2. Płytek białych mamy kupionych 16m2 bo tylko tyle było. Udało nam się kupić w dobrej cenie, dlatego tyle jest. Bez dekorów. Płytki lekko się błyszczą, mają delikatną fakturę fali, co widać tu: http://www.prestizowydom.pl/plytka-scienna-gres-szkliwiony-magic-argenta-20x50-m2 (na niebieskich i białych aż tak wzoru nie widać)

Pomysł jest taki, że:

układ pionowy. obudowa wc z niebieskich płytek, od podłogi do sufitu i po drugiej stronie ściany taki sam pas + półki niebieskie przy obudowie pieca i cała ściana, ta co są drzwi niebieska.

Tylko czy taki dzielący pas jej optycznie nie zmniejszy?

Inny pomysł był z układem poziomym i na wysokości ok 160cm pas niebieski poziomy.

Z projektowania jestem zero, nie bardzo ma mi kto pomóc, więc liczę uprzejmie na jakieś sugestie. Co można z tego wyczarować?

Plik imageshack.us/photo/my-images/545/dolnaazienka.jpg/

(Teraz zauważyłam, że powinnam wątek wkleić do innego wątku, proszę o przeniesiene)

Edytowane przez matyx