pado 22.04.2012 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Czy ktoś z Was zastosował płyty firmy Reciticel do ocieplenia podłogi na gruncie , poddasza czy domu ? http://www.recticelinsulation.be/pl/product/eurothane-bi-3http://www.recticelinsulation.be/pl/products - wszystkie produkty Ceny tego materiału są dość wysokie , ale zastanawiałem się nad wykorzystaniem ich do ocieplenia podłogi na gruncie i ocieplenia poddasza (choć przy ilości ocieplenia 175 m kw. trochę mnie przeraża Plusem jest prościutki montaz bez problemowy bez żadnych stelarzy. Montuje sie te płyty na krokwie i tyle.Na podłodze są 3 rodzaje płyt , które mają rewelacyjne współczynniki lambda i inne . Jak zorientowałem się materiał ten ma bardzo dobre parametry tylko cena jest bardziej europejska niż Polska. Rozmawiałem o tym z moim kierownikiem i mówił mi że jest to bardzo popularne i dobre ocieplenie , które jest stosowane na zachodzie Europy.Co sądzicie - a może zastosowaliście inne płyty zamiast styropianu bo jak widzę producentów takiego materiału jest sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 24.04.2012 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Dostałem próbki materiał wygląda super - tylko ta cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 25.04.2012 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Mam ich produkt ale w zupełnie innym zastosowaniu -na hali produkcyjnej.Jakość wysokaA jak to wychodzi cenowo w porówaniu z wełną liczyłeś? Noi nie każdemu pasuje odkryta więzba chocby dlatego że za parę chwil będzie kupa kurzu i brudu na niej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 26.04.2012 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Co do więźby to właśnie o tym myślałem , ale myślałem ,żeby między krokwie włożyć styropian i będzie OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts