Greengaz 10.10.2013 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Zamiast Viessmana można kupić Aristona i jest to samo.Przeszłem szkolenia różnych firm i to tam mówią! Mógłbyś się głębiej podzielić swoją wiedzą? Kto dla kogo produkuje Viessmann /nie Viessman/ dla Aristona, czy Ariston dla Viessmanna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 10.10.2013 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 wróć się chłopie do podstawówki,później porozmawiamy na temat fizyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 10.10.2013 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 wróć się chłopie do podstawówki, później porozmawiamy na temat fizyki Mam nadzieję, ze to nie do mnie:no:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 11.10.2013 03:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janbach 11.10.2013 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 (edytowane) Fakt w nową markę strach inwestować, tym bardziej, że nie ma sieci dystrybucji.... Firma swój pierwszy kocioł kondensacyjny wypuściła w 1982 roku.To ci nowa marka! Włosi produkują bebech dla innych firm.Instalatorom proponuje zdjąć obudowę tego czy tamtego kotła i porównać. Edytowane 11 Października 2013 przez janbach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 11.10.2013 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 ale co to zmienia?odpuść sobie z tym spamowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 11.10.2013 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Dzisiaj silniki samochodowe mniej palą i mają więcej kM więc gdzie Twoja fizyka? Bo kiedyś miały kiepska sprawność, a teraz nieco tylko lepszą. A kondensacja jest juz wykorzystana na maksa. Wszyscy producenci podają sprawność, różniącą się juz nie procentami, a promilami praktycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 11.10.2013 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 janbach -jako wytrawny instalator, po wielu szkoleniach, powiedz mi proszę czy Twoje doświadczenia potwierdzają co napisałeś, że Ariston i Viessmann to to samo?Stoję przed wymiana kotła i nie wiem na co się zdecydować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janbach 12.10.2013 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Nie wiem czy jestem dobry m czy paprokiem ,może powinienem cofnąć się do podstawówki,ale wiem ,żę bebechy w tych kotłach są te same,a decyzję co do kotła podejmij sam.Wiesz co ja od serca polecam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janbach 12.10.2013 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 1950 mniemam ,że to twój rok urodzenia ,więc zostałeś na etapie syrenek i dowiedz się co to jest spam!!! Twoja wiedza to "nie spamuj" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 12.10.2013 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 na temat swojej wiedzy nie zamierzam z tobą dyskutować,za cienki jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 12.10.2013 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Nie wiem czy jestem dobry m czy paprokiem ,może powinienem cofnąć się do podstawówki,ale wiem ,żę bebechy w tych kotłach są te same,a decyzję co do kotła podejmij sam.Wiesz co ja od serca polecam!!! Po prostu proszę Cię o pomoc. Przymierzam się do Vitodens 200 wyposażonego w palnik MatriX i nie mogę znaleźć odpowiednika w Aristonie. Pomożesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 12.10.2013 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 ale on nie wie co to Matrixpomyli z Wachowskimi, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janbach 13.10.2013 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Właśnie popisujesz się swoją wiedzą!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 13.10.2013 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Kolego Greengaz czym twoja negatywna opinia o produkcie którego nie znasz jest lepszą od opinii ludzi którzy go widzieli lub montowali.Akurat poznałem te kotły w rejonie gdzie stosowany jest LPG i ludzie byli zadowoleni .I to było dla mnie zadziwiające .Bo w wielu przypadkach z innymi kotłami narzekali na wysokie opłaty za gaz.Ja ich nie montuję tylko czasem serwisuję .Czasem bo wymagany czas między czyszczeniami to 5 lat.Inne co 1 rok .to 1200 zł oszczędności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 13.10.2013 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Kolego Greengaz czym twoja negatywna opinia o produkcie którego nie znasz jest lepszą od opinii ludzi którzy go widzieli lub montowali. Akurat poznałem te kotły w rejonie gdzie stosowany jest LPG i ludzie byli zadowoleni . I to było dla mnie zadziwiające .Bo w wielu przypadkach z innymi kotłami narzekali na wysokie opłaty za gaz. Ja ich nie montuję tylko czasem serwisuję .Czasem bo wymagany czas między czyszczeniami to 5 lat.Inne co 1 rok .to 1200 zł oszczędności Nigdzie nie wyraziłem się negatywnie o samych kotłach ATAG. Patrz wpis #17 Nie, żebym miał coś przeciwko kotłom ATAG, ale Wolałbym, coś więcej niż: - zamontowałem kilka sztuk i klient był zadowolony. Taki wpis kompletnie nic nie znaczy. Sprzedającego najbardziej dyskwalifikuje brak wiedzy i nachalna reklama. Patrz: Każdy klient melduje niskie zużycie gazu ,ale to już rewelka. Sam odczytywałem licznik po roku!!! stwierdziłem ,że mrozi rodzinę! Płacił za przegląd z radością Jakieś pytania tel. 503 978 340 Zadziwiająco małe zużycie gazu.czasem trudno to wytłumaczyć racjonalnie. Zamiast Viessmana można kupić Aristona i jest to samo. Takie wpisy świadczą o autorze, a nie o kotłach ATAG o których zresztą nic nie wiadomo, poza opiniami sprzedających. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 13.10.2013 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 PS. Ja ich nie montuję tylko czasem serwisuję .Czasem bo wymagany czas między czyszczeniami to 5 lat. Z instrukcji obsługi kotła ATAG 12.3 Częstotliwość przeglądów / inspekcji ATAG Technika Grzewcza zaleca coroczną inspekcję kotła a pełen przegląd urządzenia co dwa lata lub po przekroczeniu liczby godzin pracy podanych w warunkach gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 14.10.2013 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 No właśnie inspekcji ,a nie czyszczenia.Ale to jest omawiane na szkoleniu.Czasem zdarza się ,że pracuje w złych warunkach (budowa) .Wtedy trzeba obejrzeć i stwierdzić co dalej.Zalecane jest nie dotykać.Nic więcej n ie napiszę bo nic nie trzeba z nimi robić .Działają bez uwag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janbach 15.10.2013 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Dzięki za wsparcie hydraulik_Instalatorzy zawsze mówią że jestem głupi ,ale ważne że klienci są zadowoleni.Na kim innym mi nie zależy.A co do palnika Matrix to bardzo przestarzała konstrukcja ponad 20 letnia ,więc nie ma o czym gadać!!! Ktoś chyba został bardzo z tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 15.10.2013 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Już to napisałem - nie jestem przeciwnikiem kotłów ATAG, zresztą żadnych kotłów. Nie jestem ich sprzedawcą. Sprzeciwiam się natomiast pisaniu nieprawdy, półprawdy, czy głupawej reklamie. Proszę o dowody o ile kocioł przez Was reklamowany ma wyższą sprawność od innych producentów. 80%, 8%, 0,8%, 0,008%? Banialuki, sprowadzające się do stwierdzenia, że użytkownik kotła ATAG, dzięki jego wysokiej sprawności właściwie to.... może sprzedawać gaz PGNiG - nie wymagają komentarza. Koło wynaleziono 8 000 lat temu i co z tego? Poza tym sam sobie odpowiedziałeś Firma swój pierwszy kocioł kondensacyjny wypuściła w 1982 roku.To ci nowa marka! 2013 - 1982 = 31 Pisanie, że Viessmann i Ariston to to samo dyskwalifikuje piszącego jako sprzedawcę kotłów. c.b.d.o. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts