Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Poszukuje hydraulika okolice kielc

matty_m

Recommended Posts

Witam chciałbym zapytac ile by kosztowałaby hydraulika w domku 160m2 z poddaszem (kuchnia, łazienka u góry łazienka na dole piec opałowy) dom jest w stanie surowym interesowało by mnie na poczatek rozciagniecie wszystkiego przed tym jak zostanie wytynkowany i wylane wylewki. Dziekuje

Witam

A czemu chcesz to zrobić przed tynkami? Ja w ten sam sposób myślałem ale gość robiący hydraulikę mi odradził.

Podczas tynkowania ścian widziałem jak to wygląda i po tym dziękowałem hydraulikowi że odradził mi ten pomysł.

Nie wiem jak to u Ciebie będzie wyglądało, ale u mnie tynkarze zbierali tynk z podłogi który spadł i wrzucali powtórnie do maszyny.

Ogólnie podeptali by wszystko co by leżało na podłodze. Nie chcę niczego sugerować ale przemyśl to jeszcze raz.

Własnie chciałbym sie poradzic bo nie wiem jak bedzie lepiej czy przed czy po nie chciałbym dopuscic do tego zeby cos kuć bo to by było marnowanie czsu i pieniedzy wic wolałby poradzic sie i zrobic cos co jest wymagane przed tynkami a reszte po tynkach. Jeszcze raz DZieki za informacjie i POMOC

Witam

U mnie robili wszystko po tynkach. Cała instalacja była puszczana na podłodze. I tak nie unikniesz kucia w ścianach.

Ja tak samo uważałem żeby już nic nie robić po tynkach, nie da się cały czas coś trzeba kuć. Hydraulik sam sobie wykuje potrzebne dziury na wpuszczenie rur.

Później tylko pianka i na to zaprawa i śladu nie ma.

Decyzja należy do Ciebie, ja bym robił po, ale to tylko moje skromne zdanie

• 2 weeks później...

Witam

hydraulicy juz znalezieni cena bardzo konkurecyjna terminy napiete ale cena jest naprawde zadawalajaca. Było u mnie 4 ekipy i kazda mowiła ze najlepiej robic wszystko przed tynkami bo jest wszystko ładnie ukryte i nie trzeba kłuć

POZDRAWIAM