gregsa 22.04.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Postanowiłem napisać na forum ponieważ nigdzie nie znalazłem jednoznacznych informacji, a mianowiciejestem na etapie wyrównania terenu i podwyższenia go nieznacznie, problem polega na tym że w chwili obecnej ziemia jest ubita szczególnie na środku działki ponieważ w czasie budowy domu wjeżdżało na nią sporo ciezkiego sprzetu miedzy innymi gruchy z betonem i w tych miejscach jest poprostu nierówno i strasznie ubite , nawet krety nie wychodzą c: , co mam teraz zrobić czy: 1 najpierw nawieźć ziemię podwyższyć teren (25-30 cm) i wyrównać, a później zaorać i zabronować ?2 najpierw zaorać a następnie nawieźć ziemi i wyrównać Nie wiem która z opcji jest poprawna , boję się że jak nawiozę ziemi i przykryje tą ubitą to będzie stać woda w drugiej opcji jak najpierw zaorze i nawiozę to koparka znowu będzie ubijać ją , a ręcznie wyrównywać będzie ciężko. No i samochód z ziemią by miał ciężko wjechać na taką zaoraną działkę. Napiszcie co o tym myślicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 24.04.2012 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Nawieść ziemię i nie przejmować się. Byliny i tak korzystają z powierzchniowej warstwy a drzewa przerosną to bezproblemowo. Drzewa potrafią asfalt z krawężnikiem wysadzić w powietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts