mtsw466 22.04.2012 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Witam zakupiłem pompę górnossącą produkcji białoruskiej do podlewania ogrodu. Pompa na wyjściu wg instrukcji podaje ciśnienie 4 atm, wysokość podnoszenia słupa wody 60m. Zakupiłem kiedyś tani zraszacz bijakowy który niestety się zawieszał. Zainwestowałem w Gardenę też w tego samego rodzaju bijak i niestety efekt ten sam. Jestem pewny że powodem jest małe ciśnienie na dyszy zraszacza. Na wyjściu pompy jest średnica 3/4 cala. Podpięty mam wąż dł. 50m o przekroju 1/2cala. Pytanie brzmi czy po zakupie węża 3/4 ciśnienie wzrośnie i zraszacz przestanie się zacinać? Wiem że mniejsza średnica działa tak jak dysza zwiększając ciśnienie ale za to zmniejsza ilość przepływającej wody. Głębokość studni to około 3,2m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 23.04.2012 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 50m cienkiego węża i zraszacz bijakowy na końcu to nieporozumienie. Wymień ten szlauch na grubszy i będzie na pewno lepiej. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts