robin31 23.04.2012 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Chciałbym się dowiedzieć jaką farbą pomalować łazienkę,gdzieś na forum czytałem że farby lateksowe są dobre do łazienek.Druga sprawa po zimie w łazience na ścianach zaczęły pojawiać się czarne kropki (chyba pleśń albo jakiś grzyb),jak się tego pozbyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carver 23.04.2012 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Cześć,farba lateksowa to bardzo dobry pomysł do łazienki, kuchni i wszędzie tam, gdzie ściany narażone są na wilgoć i brudzenie. Te czarne plamki, to pleśń. Usunąć je można bardzo łatwo. Jednak musisz pomyśleć o usunięciu przyczyny ich powstawania. Masz najprawdopodobniej niepełnosprawną wentylację, co w wilgotnym pomieszczeniu prowadzi do tworzenia się ognisk pleśni. Usprawnij wentylację i dopiero maluj lateksówką.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej_1984 24.04.2012 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Gdzieś widziałem specjalny preparat do usuwania grzybu ze ścian. Najłatwiej będzie popytać w sklepie. Odnośnie farby: na rynku są dostępne specjalne farby do powierzchni narażonych na nadmierną wilgoć (np. śnieżka kuchnia łazienka). Z tego co się orientuję zawierają też jakieś dedykowane substancje, które zapobiegają rozwojowi grzybu. Mam nadzieję, że pomogłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dal1719503391 11.05.2012 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 no i popraw wentylacjie bo bedzie tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts