abigaill 23.04.2012 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Ktoś się orientuje czy konieczny jest do odbioru budynku? Bo w gminie twierdzą,ze tak. Kto ma ten dziennik wypełnic,już dawno po montażu,został tylko odbiór i takie kwiatki wyszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJSKI 24.04.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 poś budujesz na zgłoszenie a nie na pozwolenie na budowę. opisz trochę dokładniej sytuację coś zaradzimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abigaill 25.04.2012 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 przymierzamy się do odbioru domu,wszystkie dokumenty zgormadziliśmy,zgłoszenie na POś (montowane w ubiegłym roku) było oczywiście,a teraz gmina do odiboru budynku życzy sobię załączenia dziennika budowy POŚ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJSKI 25.04.2012 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 jeżeli POŚ był budowany na zgłoszenie to dziennik budowy nie jest wymagany i gmina nie ma prawa żądać od ciebie dziennika budowy. Oczyszczalnia nie jest zmianą istotną. U mnie kierownik budowy dokonał wpisu w dzienniku budowy że oczyszczalnia została wybudowana zgodnie ze zgłoszeniem, załączyłem oświadczenie że nie było sprzeciwu i budynek oddałem. Pamiętaj że na gębę urzędnik nie może ci kwestionować zgłoszenia, musi to zrobić na piśmie powołując się na odpowiednie zapisy w ustawach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts