Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Problem z montażem bramy garażowej

Recommended Posts

Witajcie, mam mały problem otóż chcę zamontować bramę garażową ale z jednej strony mam filar - czy jak się to nazywa - aby zainstalować prowadnicę a z drugiej mam ścinę płaską i teraz fachman powiedział, że nie da rady musi być coś - ale co - nie wie nikt. Mam w związku z tym pytanie doWas co będzie lepsze - rozważałem już rurę metalową o przekroju kwadratowym ale myślę, że będzie przemarzanie czy jakis filarek samemu upacykować np z cegły? Co radzicie będzie lespze.

Witajcie, mam mały problem otóż chcę zamontować bramę garażową ale z jednej strony mam filar - czy jak się to nazywa - aby zainstalować prowadnicę a z drugiej mam ścinę płaską i teraz fachman powiedział, że nie da rady musi być coś - ale co - nie wie nikt. Mam w związku z tym pytanie doWas co będzie lepsze - rozważałem już rurę metalową o przekroju kwadratowym ale myślę, że będzie przemarzanie czy jakis filarek samemu upacykować np z cegły? Co radzicie będzie lespze.

Identyczny otwór miał klient i nie widziałem problemu!wiadomo jak jest prosta ściana to o ile lepiej ale jak się nie ma co się lubi

• 5 weeks później...

Witam

Cześć, nie kombinuj. Postaw węgarek z cegiełek. Nie będzie problemu z montażem bramy i łatwo to potem wykończyć od zewnątrz. Za różnego rodzaju aplikacje bramiarze skroją Cię niemiłosiernie. Pozdrawiam.

strasznie "lubię" takie rozwiązania :) Po co zastosować COŚ co zostało stworzone to rozwiązania problemu, w tym wypadku inny profil czy kotwy mocujące - jak piszą koledzy - skoro można utrudnić sobie i innym :D

spoko1982 rozumiem, że według Ciebie domurowanie węgarka i jego wykończenie NIC nie kosztuje skoro zakładasz, że zastosowanie odpowiedniej aplikacji mocującej będzie droższe? skoro tak jest to może napisz o ile, czy będzie sens się brudzić :)

Pozdrawiam