Lataren 24.04.2012 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Witajcie, mam mały problem otóż chcę zamontować bramę garażową ale z jednej strony mam filar - czy jak się to nazywa - aby zainstalować prowadnicę a z drugiej mam ścinę płaską i teraz fachman powiedział, że nie da rady musi być coś - ale co - nie wie nikt. Mam w związku z tym pytanie doWas co będzie lepsze - rozważałem już rurę metalową o przekroju kwadratowym ale myślę, że będzie przemarzanie czy jakis filarek samemu upacykować np z cegły? Co radzicie będzie lespze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkady1978 24.04.2012 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Są specjalne kotwy służące do montażu prowadnic bram w ścianie bez wegarka, niestety trafiłeś na speca któremu brakuję odpowiedniego rozeznania, zapytaj bezpośrednio u producenta o kotwy służace do montażu bramy w otworze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sikorb 24.04.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 jaka to brama ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 25.04.2012 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Witajcie, mam mały problem otóż chcę zamontować bramę garażową ale z jednej strony mam filar - czy jak się to nazywa - aby zainstalować prowadnicę a z drugiej mam ścinę płaską i teraz fachman powiedział, że nie da rady musi być coś - ale co - nie wie nikt. Mam w związku z tym pytanie doWas co będzie lepsze - rozważałem już rurę metalową o przekroju kwadratowym ale myślę, że będzie przemarzanie czy jakis filarek samemu upacykować np z cegły? Co radzicie będzie lespze. Identyczny otwór miał klient i nie widziałem problemu!wiadomo jak jest prosta ściana to o ile lepiej ale jak się nie ma co się lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sikorb 25.04.2012 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Identyczny otwór miał klient i nie widziałem problemu!wiadomo jak jest prosta ściana to o ile lepiej ale jak się nie ma co się lubi I co w związku z tym ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spok1982 25.05.2012 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Cześć, nie kombinuj. Postaw węgarek z cegiełek. Nie będzie problemu z montażem bramy i łatwo to potem wykończyć od zewnątrz. Za różnego rodzaju aplikacje bramiarze skroją Cię niemiłosiernie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 25.05.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Witam Cześć, nie kombinuj. Postaw węgarek z cegiełek. Nie będzie problemu z montażem bramy i łatwo to potem wykończyć od zewnątrz. Za różnego rodzaju aplikacje bramiarze skroją Cię niemiłosiernie. Pozdrawiam. strasznie "lubię" takie rozwiązania Po co zastosować COŚ co zostało stworzone to rozwiązania problemu, w tym wypadku inny profil czy kotwy mocujące - jak piszą koledzy - skoro można utrudnić sobie i innym spoko1982 rozumiem, że według Ciebie domurowanie węgarka i jego wykończenie NIC nie kosztuje skoro zakładasz, że zastosowanie odpowiedniej aplikacji mocującej będzie droższe? skoro tak jest to może napisz o ile, czy będzie sens się brudzić Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts