JK2010 24.04.2012 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Pytanie jak w temacie. Chyba nie ucieknę od kotła na paliwo stałe. Niestety. A pellet wydaje się najczystszy i najmniej obsługowy. Pozostaje tylko kwestia magazynowania pelletu. Czy ktoś może podać rozmiary przestrzeni (szer x wys x gł) jaką zajmie 4 tony pelletu (tyle mój znajomy zużywa na sezon). Nie chciałbym tracić garażu. Mam kotłownię 10m2, ale trzeba odjąć powierzchnię na piec i zbiornik cwu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lujski 25.04.2012 04:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 zazdroszce tez bym chcial palic pelletem, ale wydawac prawie 4 tys. na 4 tony pelletu to dla mnie koszt nie do ruszenia ... jednak wole prąd i gaz ..a jak paleta euro to zajmuje pewnie jakies 0.80m na 1,20m - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 25.04.2012 04:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Zajmie tyle co 4 europalety. Zawsze możesz zmniejszyć powierzchnię składu - równiutko poukładaj - pelet przy pelecie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 25.04.2012 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Czy ktoś może podać rozmiary przestrzeni (szer x wys x gł) jaką zajmie 4 tony pelletu... Ciężar nasypowy peletu to około 0,6tony/metr sześcienny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pello 25.04.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Nie musisz kupowac naraz 4 ton. Możesz kupic np. 2. To zajmie trochę miejsca w rogu garażu. Jak się będzie kończyc to sobie dokupisz.pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazi07 05.02.2013 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 pelet jest w workach hermetycznych. dzięki temu można go składać jeden na drugim, nie rozsypuje się no i oczywiście nie brudzi nam pomieszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 05.02.2013 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 pellet nie jest w workach hermetycznych bo by się "zagotował" na słońcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazi07 16.02.2013 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 z tego co przeczytałem w innym miejscu to wilgotność peletu Stelmet wynosi coś koło 6% dzięki temu nie "zagotuje się" na słońcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazi07 23.10.2013 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 pellet musi być w workach hermetycznych inaczej straci swoją kaloryczność przez wilgotność i będzie się słabiej palił i powstanie więcej odpadu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek33 10.01.2015 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 na inne paliwa tez musimy mieć miejsce na składowanie także uważam że nie jest to jakoś wada pelletu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 10.01.2015 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Na prąd, pompę ciepła lub gaz z rurki nie trzeba żadnego pomieszczenia, można tam zrobić spiżarnię, pralnię, siłownię itp. Co się komu podoba.Na olej lub gaz z butli również nie potrzeba pomieszczenia.Wystarczy parę metrów kw. na działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 10.01.2015 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Na prąd, pompę ciepła lub gaz z rurki nie trzeba żadnego pomieszczenia, można tam zrobić spiżarnię, pralnię, siłownię itp. Co się komu podoba. Dokładnie: Jakie ogrzewanie polecilibyście do domu o tych parametrach, kotłownie przerobiłem na pokój Nie chciałem się bawić z piecami i składowaniem opału i zależało mi na wygospodarowaniu dodatkowego pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts