Łukasz789 25.04.2012 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Witam mam takie pytanie problem ( wiem ,że jest naprawdę dziwny ). Moi rodzice zrobili sobie kominek firma miała być dobra sprawdzona itp. a okazało się inaczej ale to historia do zupełnie innego tematu . Jednak ja z ojcem obserwowaliśmy ( a szczególnie ja) jak wykonują ten kominek i nie zauważyłem jakikolwiek błędu przy podłączaniu itp. Mało tego z racji ,że po ich pracach wyszła lekka awantura to sprowadziliśmy gościa który oceniał ich pracę i co do wykonania technicznego nie mail żadnych zastrzeżeń. Jednak jest pewien problem i to spory ,ponieważ kominek ma dwa rozprowadzenia ( na piętro) i te rozprowadzenia dają ciepła jak szkoda gadać ( moje prywatne zdanie jest takie ,że nie potrzeba nawet ogrzewania włączać) jednak w salonie gdzie stoi kominek jest zimno tak jakby wcale się nie paliło. Kratki idące z boku obudowy kominka nie dają ciepła ( ale one chyba są dla ozdoby więc tego się nie czepiam) ale większy problem jest w tym ,że można się prawie dotknąć szyby a ciepła prawie nie czuć. W starym domu był z tym problem do tego stopnia ,że nie dało się wysiedzieć w pobliżu komika dłużej i naprawdę dogrzewał pomieszczenie. Zrobiliśmy nawet test aby zamknąć tamte kratki rozprowadzające (ponieważ podejrzewaliśmy ,że to w nich jest problem) w celu sprawdzenia czy wtedy temperatura nie pójdzie bardziej ,,w salon" ale bezskutecznie.Pytaliśmy rożnych kominkarzy ale ci powiedzieli ,że pierwszy raz maja taki problem i naprawdę nie wiedza co doradzić. Więc mam do Was drodzy forumowicze pytanie w czym jest problem i jak go rozwiązać. bo podejrzewam ,że bez rozbierania kominka się nie obejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romole 25.04.2012 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Być może wkład czeka na to, aby ktoś w nim rozpalił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pioko27 25.04.2012 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 do Łukasz789sprawdź czy będzie jakaś zmiana jeżeli zmniejszysz dopływ powietrza do paleniska o jakieś 50%...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz789 25.04.2012 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Zapalimy i sprawdzimy ale marnie to widzę bo wszystkiego próbowaliśmy z tym kominkiem. Dzięki za radę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pioko27 25.04.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Proszę napisać jaki był efekt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 26.04.2012 03:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Jaki wkład (jaka szyba lub szyby)? Pokaz jakąś fotkę z rozpalonym wedługCiebie wkładem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz789 26.04.2012 05:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Wkład: Supra Temporis 3D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki.fm 27.04.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Jeżeli we wkładzie Supra palisz i równocześnie możesz trzymać rękę na szybie, to znaczy, że ..... Nie palisz, albo palisz bardzo mokrym drewnem i cała energia jest zużywana na odparowanie wilgoci z drewna. Nie ma cudów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz789 27.12.2012 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 Drewno suche , ale chyba po spędzeniu kilku godzin na wertowaniu stron znalazłem powód. ,,Jeśli będziemy chcieli jednocześnie ogrzać pomieszczenie przyległe do kominka i znajdujące się piętro wyżej, musimy liczyć się z tym, że większość ogrzanego powietrzabędzie zawsze docierać do pomieszczenia zlokalizowanego najwyżej."Tak jest w tym przypadku a ,że szyba się nie grzeje jest spowodowane ustawieniami ,,tych gałek przy kominku" ( Swoją droga drugi rok je rozpracowuje bo ,,fachowiec " ,,pożyczył" sobie instrukcje do tego kominka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 27.12.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 Wpisz sobie w GOOGLE "nazwę kominka oraz słowo instrukcja użytkowania" i powinno Ci się wszystko wyświetlić o tym wkładzie kominkowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts