Yevaud 25.04.2012 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Witam,przymierzam się do ogrodzenia domu (w perspektywie 1-2 lat...) i wymyśliłem sobie, że najbardziej podobają mi się zwykłe drewniane sztachety. Takie proste ogrodzenie było u mojego dziadka na wsi. Słupki chciałbym mieć też w podobnym stylu jak u niego z tym że nie wiem jak je wykonać. Otóż były to zwykłe słupki betonowe i gdyby je położyć w poziomie miały by kształt " IIIID ", zwykły prostopadłościan zaokrąglony na górze. To pewnie można by wylać w formie, ale dodatkowo słupki miały urzeźbienie tj. romb/kwadrat przy górnym zaokrągleniu oraz trzy pionowe paski ciągnące się przez prawie całą długość słupka. Czy tego typu wzór robi się po wylaniu słupka czy też przed wylaniem? No i jeszcze zasadnicze pytanie jak wylać taki słupek? Czy forma może być z desek czy raczej z plastiku?Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 25.04.2012 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Czy nie łatwiej i taniej kupić podobne słupki? Albo zamówić w betoniarni, w której odlewają np. kręgi studzienkowe itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yevaud 25.04.2012 14:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Czy nie łatwiej i taniej kupić podobne słupki? Albo zamówić w betoniarni, w której odlewają np. kręgi studzienkowe itp. Może i łatwiej, ale czy nie ciekawiej byłoby to zrobić samemu? Interesuje mnie sama technologia - jak to się robi i czy możnaby to zrobić we własnym zakresie? W sumie nie myślałem, że zamówienie w betoniarni może być tańsze, ale to zawsze można rozważyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts