ewa__77 25.04.2012 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 witam,mam ogrzewanie podłogowe w całym domu zasilane pompą ciepła powietrze-powietrze. Grzało całą zimę (pierwszy sezon). Wyłączylismy jakiś miesiac temu. Teraz włączylismy i okazało się ze w podłogówce brak wody. Czy ktoś ma pomysł co się mogło stać? Nigdzie nie widać było żadnej wody na podłodze jest jeszcze wylewka tylko bez kafli i parkietu. Instalacja z rur PE nigdzie nie łączona na pętlach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B-tomek 25.04.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Witam! Czy system jest jeszcze na gwarancji? Zażądaj próby ciśnieniowej całości i poszczególnych pętli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 25.04.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Jeśli masz ogrzewanie podłogowe zasilane pompą ciepła powietrze-powietrze, to nic dziwnego, że w rurkach nie masz wody, tylko powietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa__77 25.04.2012 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 to na pewno, ale zastanawiam sie jak to mozliwe ze grzało od pazdziernika do poczatkow marca i było ok. Potem wyłaczone, dzis włączone ponownie, bo chciałam wygrzewac podłogi i pompa pokazuje mi ze cisnienie 0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa__77 25.04.2012 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Jeśli masz ogrzewanie podłogowe zasilane pompą ciepła powietrze-powietrze, to nic dziwnego, że w rurkach nie masz wody, tylko powietrze. pompę mam powietrzna, powietrze-woda, a ogrzewanie wodne (sory za błąd) oczywiscie pompa powietrze-woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 26.04.2012 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 A skąd wiesz, że nie ma tam wody? Odkręcałaś pętle na rozdzielaczu? Sprawdzałaś odpowietrzniki?Może jest układ zapowietrzony. Od tego bym zaczął poszukiwania. Jak będzie tam woda, to problem pewnie z pompą PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 26.04.2012 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 (edytowane) Wiosna się zrobiła... Prace ruszyły...Ciekawe CO sobie mocowali DO PODŁOGI...I - GDZIE! Adam M. Edytowane 26 Kwietnia 2012 przez adam_mk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 27.04.2012 04:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Czy ktoś ma pomysł co się mogło stać? Nigdzie nie widać było żadnej wody na podłodze jest jeszcze wylewka tylko bez kafli i parkietu. Instalacja z rur PE nigdzie nie łączona na pętlach. A może...przy nie pracującej podłogówce ktoś odkręcił zawór uzupełniania układu wodą ? gdy tam nie było ciśnienia? Woda z ogrzewania wróciła do instalacji i stąd ciśnienie równe "0" Proponuję uzupełnić układ do wymaganego ciśnienia i zaobserwować ewentualne spadki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa__77 27.04.2012 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 jestem, już umówiona na dolanie wody, instalator tez twierdzi, ze prawdopodobnie cos sie zapowietrzyło. Zadne prace nie były prowadzone, wiec mam nadzzieje, że sama z siebie zadna rurka nie strzeliła.dzieki za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts