Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Straszny kolor elewacji!!! SOS!!

Recommended Posts

Kolor tynku wyszedł okropny, Bardzo mi się nie podoba..Czy jest jakiś sposób na jego przyciemnienie...Na razie pokrywa tylko część ściany ale już przyprawia mnie o dreszcze a ponoć na większej powierzchi ma byc jeszcze bardziej intensywny,brrrr...Niestety kupiono na całość i dlatego szukam sposobu na jego zmianę, np. przez dodanie jakiegoś pigmentu, czy coś,,,..? Czy to jest w ogóle możliwe? Proszę pomóżcie, bo jesli czegoś nie zrobię, to przez najbliższe kilkanaście lat nie będę mogła patrzeć na swój własny dom!!!

Dzieki za podpowidzi ale tak się przestraszyłam "tego" co wyszło,że postanowiłam zmienić na diametralnie inny kolor:) Podobno tamten będzie można wykorzystać na klatce schodowej??? A,że jest to róż majtkowy to wiecie- będzie w przejściu wesoło:)-córcia się bardzo cieszy,że nie tylko jej pokoik będzie różowy:)

Przypomniało mi się, jak parę lat temu w rodzinie był przypadek "poprawiania" koloru. Był wstępnie zielony, ale inwestorom wydał się zbyt zimny i ciemny. Dodali więc pigmentu żółtego, który w zamyśle miał ocieplić i rozjaśnić tą zieleń. W efekcie dom jest w kolorze za przeproszeniem sraczkowatym. :D

Dlaczego zakupiony tynk tak mocno odbiega od wyobrażeń? Nie było możliwości zobaczenia go na większej powierzchni? Jaka była propozycja wykończenia elewacji w projekcie domu? Ogólnie - dlaczego majtkowy róż?