krzepa 26.04.2012 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Witam Mam elewacje od dwóch lat na nowo budowanym domu w którym jeszcze nie mieszkam. Po pierwszej zimie pojawiły się niewielkie pęknięcia na łączeniu się ze stolarką zewnętrzną (okna PCV, w niektórych miejscach prowadnice od rolet zewnętrznych chyba stalowe). Rozumiem, iż jest to efekt pracy różnych materiałów stykających się w danym punkcje na który wpływ ma pogoda, a dokładnie temperatura. Zwracałem uwagę wykonawcy on jak najbardziej poczuwa się do usunięcia tej małej wady ale nie zabardzo wie co z tym zrobić. Pytanie czy ktoś z tym walczył w jakiś sposób są jakieś skuteczne rozwiązania czy po prostu trzeba się z tym pogodzić? Nie jest to efek który widać na pierwszy rzuty oka trzeba z bliska obejżeć wtedy można to zobaczyć, no ale skoro dom jest nowy to nie powinno się z góry tolerować tego typu rzeczy - przynajmniej tak mi się wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts