Rafal111 26.04.2012 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Musimy postawić drugi garaż i zastanawiam się nad wyborem jakiegoś gotowca.Napewno będzie nieogrzewany bo Co tam nie dociągne.Czy jest sens w takim razie ocieplać go ( betonowy czy blaszany) ?Będzie to miało jakiś wpływ na temperature wewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 26.04.2012 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Musimy postawić drugi garaż i zastanawiam się nad wyborem jakiegoś gotowca. Napewno będzie nieogrzewany bo Co tam nie dociągne. Czy jest sens w takim razie ocieplać go ( betonowy czy blaszany) ? Będzie to miało jakiś wpływ na temperature wewnątrz? Jeżeli go dobrze ocieplisz ale nie dasz ocieplenia pod nim, to temperatura zimą nie powinna spaść poniżej 0. Będzie go delikatnie ogrzewało ciepło ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal111 26.04.2012 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 a ja chciałem tez z dołu ocieplac ale zastanawiam sie czy np jak otworze i wpuszcze np -15 stopni to czy sie nie będzie to utrzymywać bez ogrzewania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 26.04.2012 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 a ja chciałem tez z dołu ocieplac ale zastanawiam sie czy np jak otworze i wpuszcze np -15 stopni to czy sie nie będzie to utrzymywać bez ogrzewania To jeszcze nie tak. Jeżeli będzie blaszak to nie ocieplaj. Jeżeli murowany to możesz a nie musisz. Jeżeli go nie ocieplisz to będzie w nim tylko trochę mniej niż na zewnątrz. A jeżeli ocieplisz i nie dasz ocieplenia pod nim to temperatura nie powinna w nim spaść poniżej zera. Ściany będą akumulowały ciepło (przy murowanym) i chwilowe otwarcie nie będzie w stanie go wyziębić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal111 26.04.2012 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 a czemu jak blaszak to nie ocieplaj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 26.04.2012 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 a czemu jak blaszak to nie ocieplaj? Bo blacha nie akumuluje ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal111 27.04.2012 06:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 no iwłasnie dlatego trzeba ocieplić a by akumulował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 27.04.2012 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 no iwłasnie dlatego trzeba ocieplić a by akumulował A co ci będzie akumulowało to ciepło, styropian, blacha? Rozgrzej do tej samej temperatury cegłę i blachę. Która szybciej ostygnie? Rozumiesz już? Ściana murowana ma większą pojemność cieplną niż ściana z blachy. Nic ci nie da ocieplanie nieogrzewanego garażu z blachy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal111 27.04.2012 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 dlatego blache chce ocieplicprzeciez styropian bedzie trzymał ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 27.04.2012 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 dlatego blache chce ocieplic przeciez styropian bedzie trzymał ciepło Tak, będzie trzymał, do puki nie otworzysz bramy. Zrozum, trzyma ciepło mur a nie styropian. Styropian jest tylko po to by te ciepło jak najdłużej zatrzymać!!! Otwórz zimą okna w swoim domu nawet na pół godziny i zamknij. Temperaturę będziesz miał taką jak na zewnątrz? Nie! Lekko się tylko wychłodzi bo w ścianach nadal będzie nagromadzone sporo ciepła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal111 27.04.2012 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 czyli lepiej postawić betonowy niż blaszany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 27.04.2012 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 czyli lepiej postawić betonowy niż blaszany Wszystko zależy ile to będzie kosztowało, ale murowany to murowany. Ładniejszy, trwalszy itd. No i łatwiej oczywiście będzie w nim utrzymać temperaturę powyżej 0 bez grzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luving 28.04.2012 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 Ja ogrzewam garaż, ale tylko dlatego,że przechowuje w nim opał i nie chce żeby zapleśniał, inaczej to nie ma zbyt sensu wg mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 28.04.2012 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 Ja ogrzewam garaż, ale tylko dlatego,że przechowuje w nim opał i nie chce żeby zapleśniał, inaczej to nie ma zbyt sensu wg mnie Ogrzewanie opału. Dobre:D. Czym palisz i ile cię to kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotnik 29.04.2012 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 dlatego blache chce ocieplic przeciez styropian bedzie trzymał ciepło hahahah srytopian będzie trzymał ciepło eheheh. A tak na poważnie to ciepło będzie trzymał materiał ciężki, np pustaki, cegły itp. Styropian z raqcji tego że jest lekki nie będzie trzymał trzymał akumulował ciepła i potem długo go oddawał. Bardzo szybko się wyziębi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 29.04.2012 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Ogrzewanie opału. Dobre:D. Czym palisz i ile cię to kosztuje? Skoro opał może spleśnieć to zapewne kolega pali owsem albo pestkami. Węgiel czy drewno nie potrzebuje takich warunków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 29.04.2012 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Skoro opał może spleśnieć to zapewne kolega pali owsem albo pestkami. Węgiel czy drewno nie potrzebuje takich warunków. Skoro zboże czy ziarna pleśnią, nie zostały wysuszone. Na wsiach jest masa ludzi którzy mają nawet do metra grubości i nic nie pleśnieje. Oczywiście podłoże musi być zabezpieczone przed podciąganiem wody z posadzki inaczej będzie wilgotno. Przy murowanym garażu wskazane docieplić także fundamenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 28.05.2015 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 Ja ogrzewam garaż, ale tylko dlatego,że przechowuje w nim opał i nie chce żeby zapleśniał, inaczej to nie ma zbyt sensu wg mnie Gdyby opał był SUCHY , tak jak powinien być , toby nie pleśniał ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwan89 04.10.2018 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2018 Odkopię temat. Garaż wolnostojący nieogrzewany z poddaszem nieużytkowym na którym będą jedynie stare graty. Architekt proponuje brak izolacji termicznej od gruntu, ściany 10 cm styropianu i 18 cm izolacji termicznej dachu. Ja zastanawiam się czy zmienić to na izolację stropu czy faktycznie lepiej dach, oraz czy 18 cm to nie przesada. Dochodzą mnie głosy, że termoizolacja nieogrzewanego garażu nie ma sensu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 04.10.2018 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2018 Termoizolacja nieogrzewanego garażu ma sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts