Jacek Drzewiecki 26.04.2012 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Witam wszystkich Chcę wybudować dom z drewna, ale nie mam pojęcia czy technologie energooszczędne działają w tym przypadku tak samo. Jednym słowem jestem zielony. Doradzicie mi coś? na co należy zwrócić uwagę np. przy ociepleniu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 28.04.2012 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 Dobrze zbudowany dom drewniany jest znacznie łatwiejszy do wykonania w wersji energooszczędnej od domu murowanego.Bez nadmiernego wysiłku finansowego można z niego stworzyć dom pasywny.Jest to temat rzeka,więc nie tylko izolacja,ale i szczelność ,mostki termiczne,rekuperacje,system ogrzewania,itd.Zacznij może od fundamentu .Wstaw jakiś rysunek ,opis izolacji,opisz grunt pod budynkiem,zaznacz kierunki geograficzne,wstaw rysunek parteru i piętra(o ile jest). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek Drzewiecki 01.05.2012 00:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Dziękuje z góry za zainteresowanie, właśnie dlatego że to temat rzeka, staram się na razie zebrać jak najwięcej informacji. Niestety jeszcze nie udało mi się jeszcze wybrać właściwego projektu domu, bo obawiam się że jesli to zrobie bez wcześniejszego rozeznania, to później będzie kicha... Prowadzę bloga na którym po kolei chce opisywać etapy powstawania mojego cuda, więc serdecznie zapraszam: http://poznajdom.blogspot.com/ Jeśli masz jeszcze jakieś uwagi i porady bardzo chętnie wysłucham! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts