Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Przymierzam się do wykonywania tynków maszynowych.Mam kilka pytań

Jakie konkretnie potrzebuję narzędzia(oprócz agregatu) aby mieć wszystko co potrzeba.Chodzi mi o to aby ktoś mi wypisał ilość narzędzi typu łaty,pióra,koziołki pod podesty itd.itp czyli co trzeba mieć i w jakiej ilości na 3 osoby.Wiem że są potrzebne łaty ale potrzebuję informacji jakiej długości i ile potrzebuje jeden pracownik z każdego narzędzia aby mógł swobodnie pracować.Dodatkowo potrzebuję informacji jakie końcówki są potrzebne do lanc natryskowych,jakiej długości lance najczęściej się używa,jakie węże do materiału,wody itp.Prosiłbym też o informacje czy potrzebna jest dodatkowa pompa wody(słyszałem że się przydaje jeśli jest za małe ciśnienie) i czy do np.PFT G4 musi być dokładnie ten kabel siłowy-" Przewód zasilający 5 x 4 mm², 25 m z wtyką CEE 32 A" czy może być np.z innym oznaczeniem wtyki niż CEE-(<-co to znaczy???)

pozdrawiam

https://forum.murator.pl/topic/167953-jakie-narz%C4%99dzia-do-tynk%C3%B3w-maszynowych/

Kolego - czytając Twój post - zastanawiam się czy wiesz co masz zamiar zrobić.

Z tego co piszesz wynika, że nie bardzo masz pojęcie o tynkowaniu agregatem, a bez doświadczenia będzie ciężko :)

Ale powodzenia życzę.

Co jest potrzebne?

Laty h - 2mb, 1,5 mb, trapezówki - 2mb, 1,5 mb dla każdego po 1 sztuce najlepiej.

Styropianki do zacierania, gąbki, kosy itp. dla każdego po powiedzmy 2 szt.

Koziołki jakieś, ewentualnie parę ramek warszawskiego, kółka do rusztowania.

Co do maszyny: pistolety 2 szt: długi i krótki.

końcówka - ja używam do cementówki chyba 16, ale nie dam sobie ręki uciąć :)

Pompa wody - ja mam już w agregacie, pomaga jak jest za niskie ciśnienie, ewentualnie jak nie ma wody biężącej.

To chyba na tyle.

Powodzenia

https://forum.murator.pl/topic/167953-jakie-narz%C4%99dzia-do-tynk%C3%B3w-maszynowych/#findComment-5310171

Tak się składa że jestem budowlańcem i mam pojęcie o remontach w tym tynkowaniu MP75l ale ręcznie.Technologia jest ta sama a różnica tylko w narzuceniu agregatem.Reszta chyba się powtarza

Jeśli ktoś mógłby dokładnie odpowiedzieć na moją prośbę to byłbym wdzięczny.Dziękuję,czekam na odpowiedzi i pozdrawiam

https://forum.murator.pl/topic/167953-jakie-narz%C4%99dzia-do-tynk%C3%B3w-maszynowych/#findComment-5310703