poli-ogrody 27.04.2012 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Witam Chciałem usłyszeć wasze opinie na temat ogrodzeń z koszy gabionowych. Są to stalowe kosze o dowolnych kształtach wypełnione np. kamieniem ale można je wypełnić czym sie chce, to już indywidualna kwestia. Można je wykorzystywać nie tylko jako ogrodzenia ale również jako elementy architektury w ogrodzie, umocnienia skarp, brzegów zbiorników wodnych. Ja prowadze firmę ogrodniczą i zajmuje się rownież montażem gabionów i chciałem usłyszeć opinie na ten temat. Załączam kilka zdjęć jak wygladają. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakaga 27.04.2012 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Mi osobiście bardzo się podobają i prawdopodobnie skuszę się na takie, w moim przypadku, umocnienie skarpy. Z tego co oglądałam na stronach producentów gabionów, koszt nie jest mały. W majowym numerze "Dom&wnętrze" w jednej z prezentacji domów, gabiony są zastosowane jako obudowa słupów na tarasie. Wygląda to naprawdę ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 27.04.2012 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Bardzo mi się podobają gabiony, lecz raczej nie jako ogrodzenie,a element małej architektury ogrodu - np fotka 2 - murek oporowy, czy jako element "konstrukcyjny" altany grillowej. Gdyby jeszcze cena była nizsza..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 27.04.2012 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Mnie osobiście podobają się kosze gabionowe na zdjęciu nr 2. Bo te pozostałe płotki z 2 rzędów siatki z cienką warstewką kamieni w środku jakoś mniej mnie przekonują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poli-ogrody 27.04.2012 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Zastosowań gabionów jest bardzo dużo, kwestia wyobraźni i pomysłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 27.04.2012 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Zastosowań gabionów jest bardzo dużo, kwestia wyobraźni i pomysłu. ale pytałeś o ogrodzenia, więc na ten temat się wypowiadamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poli-ogrody 29.04.2012 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Rozumiem, dziękuje za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 29.04.2012 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Genialnie wyglądają w Andorze - ale to w Pirenejach. W mieście czy na polskiej wsi raczej dość kuriozalnie sorry. Architektura ogrodu - super - dokładnie tak. Ale ogrodzenie ? I do tego zasmażka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orzeszkowa 04.05.2012 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Mi się podobają, zmierzam przy ich pomocy ogranąc teren wokół działki, skrapa itd. Nie wiedziałam tylko, że są takie drogie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 05.05.2012 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Płot to w ogóle droga zabawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Christo24 07.05.2012 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Mi się kompletnie nie podoba, za pierwszym razem kiedy to zobaczyłem chciało mi się śmiać z tego człowieka, który na siłę chciał się wyróżnić. Trzeba przyznać, że jest to coś innego niż zwykły murek czy płot jakich wiele i np. jako element architektury ogrodowej jeszcze mógłbym się na siłę skusić, ale absolutnie nie jako ogrodzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts