Amelia 2 27.04.2012 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Moja 8 letnia suczka york w tym roku zachowuje się dość dziwnie - wyszukuje w ogrodzie niezapominajki i obgryza im listki:eek: nigdy tego nie robiła, zjadała końcówki perzu tak jak każdy normalny pies, może to ma związek z jej problemami stawowymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piosk 30.04.2012 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 a nie prędzej coś związanego z żołądkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KajetanKajtek 23.05.2012 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 yyyy no ale to chyba pytanie do weterynarza co? Małe, durne stworzonko może ma zapotrzebowanie kot sąsiadów wsuwa trawe ale to poodbno normalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 23.05.2012 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Amelio właśnie o Tobie myślałam i co z sunią się dzieje - a tu dziś czytam... o niezapominajkach Może przy tylu lekach coś się jej pozmieniało z węchem lub smakiem? Zobacz w kroplach Bacha jest niezapominajka-http://www.kortephi.com/shop/10099b.jpg 19. Niezapominajka Vergißmeinnicht (Myosotis sylvatica) Stymuluje podświadomość, wspiera pozytywne marzenia, pozwala zintegrować wspomnienia.: http://www.gtn.serwisy.net.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=267&Itemid=307 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 25.05.2012 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Małe, durne stworzonko może ma zapotrzebowanie skoro małe durne to skąd wie że ma zapotrzebowanie? Stworzonka są często o wiele mądrzejsze od ludzi i nie zatraciły instynktu tak jak my, chyba nie masz zwierzaka w domu i stąd takie poglądy:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 25.05.2012 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Amelio właśnie o Tobie myślałam i co z sunią się dzieje :welcome:cześć Gosiu, długo Cię nie było... sunia ma się nadzwyczaj dobrze - biega za ropuchami i za chłopami którzy robią mi ogrodzenie chociaż często kładzie się w cieniu i odpoczywa a wieczorem pada jak nieżywa. Wetka mówiła że psy z takimi dolegliwościami cierpią szczególnie wiosną i jesienią leki będzie brać do końca życia ale to nie kłopot, ważne że po nich czuje się zdecydowanie lepiej:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 25.05.2012 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Od razu gęba mi się śmieje gdy czytam, że malutka dobrze się ma Może odkrywa nowe smaki Zobacz znalazłam jeszcze: Zioła niezapominajki bardzo dobrze udają się na każdej dobrze przepuszczalnej ziemi bo tak jak zdecydowana większość ziół nie za bardzo lubią wilgoć i gliniastą glebę . Jeśli chodzi o zastosowanie leczniczych właściwości niezapominajki to jest ona do dziś surowcem do wyrobu leków homeopatycznych stosowanych przy leczeniu chorób płuc. Przez całe wieki z soku lub naparu z liści , suszonych liści niezapominajki robiono syrop . http://pozyczka.nysa.pl/niezapominajka-charkterystyka-zioa.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 31.05.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 yyyy no ale to chyba pytanie do weterynarza co? Małe, durne stworzonko może ma zapotrzebowanie kot sąsiadów wsuwa trawe ale to poodbno normalne Tak, domowy kotom się sieje np owiec, zeby mogly sobie skubac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 31.05.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Mój weterynarz twierdzi natomiast, że nie powinno się pozwalać psom na jedzenie trawy. Zwierzak ma kłopoty żołądkowe, zjada trawę, najchętniej ostrą, wywołuje w ten sposób wymioty, ale niestety bardziej podrażnia przewód pokarmowy Ale już nie pamiętam co radził w zamian by ulżyć zwierzakowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 05.06.2012 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Jeśli chodzi o zastosowanie leczniczych właściwości niezapominajki to jest ona do dziś surowcem do wyrobu leków homeopatycznych stosowanych przy leczeniu chorób płuc. Przez całe wieki z soku lub naparu z liści , suszonych liści niezapominajki robiono syrop .[/i] http://pozyczka.nysa.pl/niezapominajka-charkterystyka-zioa.html znaczy moja staruszka wie co robi:yes: nawet teraz, gdy już przekwitły i się zasuszyły gdzieś od spodu wynajduje pojedyncze zielone listki i zjada, czyli to nie przypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 05.06.2012 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Znaczy masz w domu prawdziwą Babcię Zielarkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 11.06.2012 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Hmm... york zjada kwiatuszki a nasza bostonka poziomeczki! Zanurza swoją paszczękę w roslinki, wynajduje czerwone i zrywa. W jej ślad poszła białaska (owczarek), ale ona nie traktuje roślinek tak subtelnie. Za to jak im się wsypie do michy truskawki, to chcą się pozabijać! Dziwolagi.K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 13.06.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Czyli moje psy nie są jedyne "Kojot" zjada maliny prosto z krzaka i objada się owocami czeremchy, a drugi "talent" wyżera groszek cukrowy i młode dynie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts